Χιόνια: Σπανιότερα τα «λευκά» Χριστούγεννα στην Ελλάδα
23 December 2023
Ελληνική Λύση για μη κρατικά πανεπιστήμια: Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει νόμιμο το παράνομο
24 December 2023

Γάζα: Το Ισραήλ λέει ότι συνέλαβε εκατοντάδες μέλη της Χαμάς – Νέα επικοινωνία Μπάιντεν με Νετανιάχου

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν το Σάββατο, προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση στη Γάζα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Νετανιάχου, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός εξέφρασε την εκτίμησή του για τη στάση που τήρησαν οι ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, αναφερόμενος στο ψήφισμα που εγκρίθηκε την Παρασκευή και αφορούσε την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Ο Νετανιάχου «ξεκαθάρισε επίσης ότι το Ισράηλ θα συνεχίσει τον πόλεμο μέχρι να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι του», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το Ισραήλ λέει ότι συνέλαβε 200 μέλη της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ

Το Ισραήλ, στο μεταξύ, ανακοίνωσε ότι συνέλαβε 200 μέλη της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ την τελευταία εβδομάδα στη Γάζα και τα μετέφερε στο έδαφός του για ανάκριση.

Σύμφωνα με τις αρχές του Ισραήλ, ορισμένοι από τους υπόπτους κρύβονταν ανάμεσα σε άμαχο πληθυσμό και παραδόθηκαν οικειοθελώς.

Το Ισραήλ έχει ανακοινώσει ότι 700 Παλαιστίνιοι μαχητές έχουν συλληφθεί από τότε που ξεκίνησε τη στρατιωτική του επιχείρηση στη Γάζα με στόχο την εξάλειψη της Χαμάς.

Η Χαμάς κατηγορεί το Ισραήλ ότι έχει προκαλέσει τον θάνατο πολλών γυναικών και παιδιών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 53.000 έχουν τραυματιστεί στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, όταν ξεκίνησε την επιχείρησή του το Ισραήλ, μετά τις επιθέσεις της Χαμάς που είχαν σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 1.200 ανθρώπων.

Γάζα: 5 Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις

Πέντε Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν τις τελευταίες ώρες σε συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Τέσσερις εξ αυτών σκοτώθηκαν στη νότια Λωρίδα της Γάζας την Παρασκευή, ενώ ο πέμπτος το Σάββατο, στη βόρεια Γάζα.

Συνολικά από την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στον παλαιστινιακό θύλακα, στις 27 Οκτωβρίου, έχουν σκοτωθεί 144 Ισραηλινοί στρατιώτες.

Γάζα: 5 Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις

Η Χαμάς λέει ότι έχασε την επικοινωνία με 5 ομήρους

Η Χαμάς ανακοίνωσε νωρίτερα ότι έχασε την επικοινωνία με μία ομάδα η οποία ήταν υπεύθυνη για πέντε Ισραηλινούς ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας, έπειτα από βομβαρδισμό των Ισραηλινών.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, των ταξιαρχιών Ιζ ελ-Ντιν αλ-Κάσαμ, Αμπού Ουμπαϊντά, εκτιμάται πως οι όμηροι σκοτώθηκαν στη διάρκεια ισραηλινής επιδρομής.

Ισραηλινό σφυροκόπημα για τον έλεγχο της βόρειας Γάζας

Μάχες μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων του Ισραήλ και ενόπλων της Χαμάς έγιναν το Σάββατο, στη βόρεια Γάζα.

Οι Ισραηλινοί επιχειρούν να ελέγξουν πλήρως τη βόρεια Γάζα, ώστε να μπορέσουν να επικεντρώσουν την προσοχή τους στις νότιες περιοχές.

Της εξέλιξης αυτής προηγήθηκε η έκκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ την Παρασκευή, για την αποστολή μεγαλύτερης βοήθειας προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, με τον διεθνή οργανισμό να αδυνατεί να απαιτήσει την κατάπαυση του πυρός.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: