Επαγγελματική νίκη για τον ΠΑΟΚ
12 November 2023
Πρώτη παράταση για την αποκατάσταση υποδομών από "Ιανό" σε Κερασιά και Κρυονέρι
13 November 2023

Γαλλία: Η αστυνομία απέτρεψε ληστεία σαμπάνιας αξίας 600.000 ευρώ

Κλέφτες στη Γαλλία έκλεψαν δύο φορτηγά με σαμπάνια πριν η αστυνομία ανακτήσει την υγρή λεία – αξίας 600.000 ευρώ – σε μια καταδίωξη υψηλής ταχύτητας.

Το περιστατικό ξεκίνησε το Σάββατο κοντά στη Reims, στην καρδιά της περιοχής της Σαμπάνιας, όπου αναφέρθηκε η κλοπή των φορτηγών. Οι αστυνομικοί μπόρεσαν να εντοπίσουν τα οχήματα, τα οποία ήταν εξοπλισμένα με συσκευές εντοπισμού, και καταδίωξαν στον αυτοκινητόδρομο A4 μεταξύ Reims και Παρισιού.

Η σαμπάνια ανακτήθηκε τελικά, αλλά οι κλέφτες κατάφεραν να διαφύγουν.

Τα φορτηγά εκλάπησαν από μια εταιρεία με έδρα το Reims μεταξύ του απογεύματος της Παρασκευής και του πρωινού του Σαββάτου, αναφέρουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien τα φορτία αποτελούνταν από φιάλες Moët & Chandon, μια από τις πιο γνωστές μάρκες σαμπάνιας. Κάθε φορτίο είχε αξία 300.000 ευρώ. Τα φορτηγά εντοπίστηκαν στον αυτοκινητόδρομο A4 κοντά στο Pontault-Combault, περίπου 20 χιλιόμετρα από το κέντρο του Παρισιού, νωρίς το Σάββατο.

Στην καταδίωξη συμμετείχαν δύο περιπολικά της αστυνομίας. Οι κλέφτες προσπάθησαν να τα αποπροσανατολίσουν κάνοντας απότομες ελιγμούς. Όταν οι αστυνομικοί ανάγκασαν ένα από τα φορτηγά να επιβραδύνει, ο οδηγός πήδηξε από το φορτηγό προτού τον παραλάβει ένα αυτοκίνητο που ακολουθούσε το κομβόι. Το αυτοκίνητο απομακρύνθηκε. Το δεύτερο φορτηγό πήρε την επόμενη έξοδο και αργότερα βρέθηκε χωρίς τον οδηγό του. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι φιάλες σαμπάνιας ανασύρθηκαν όλες άθικτες.

Πηγή: BBC

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: