Λιμενικό Σώμα: 660 έκτακτες επιθεωρήσεις σε πλοία
26 July 2024
Οι επιτυχίες των μαθητών και μαθητριών του 1ου ΕΠΑΛ Μουζακίου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
26 July 2024

Γαλλία: «Σαμποτάζ» στο σιδηροδρομικό δίκτυο – Πανδαιμόνιο και ταλαιπωρία για 800.000 επιβάτες

Σειρά πυρκαγιών έπληξε τις γαλλικές σιδηροδρομικές γραμμές υψηλής ταχύτητας, λίγες ώρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Η σιδηροδρομική εταιρεία SNCF κάνει λόγο για «μαζική επίθεση με στόχο την παράλυση του δικτύου», ενώ ο υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας καταδικάζει τις «συντονισμένες κακόβουλες πράξεις».

Περίπου 800.000 επιβάτες επηρεάζονται με αναμενόμενη αναστάτωση όλο το Σαββατοκύριακο, λέει η σιδηροδρομική εταιρεία, που δεν αναμένει επίλυση του προβλήματος σήμερα.

Η Eurostar προειδοποιεί τους πελάτες για μεγαλύτερο χρόνο ταξιδιού και ορισμένες ακυρώσεις δρομολογίων.

Είναι κατανοητό πως αυτό αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για τη Γαλλία, που ούτως ή άλλως στηρίζεται στο σιδηροδρομικό της δίκτυο για μετακινήσεις εντός και εκτός της χώρας, πολλώ δεν μάλλον λίγο πριν την έναρξη της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης.

Προς το παρόν, κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις πράξεις αυτές και κανένας ύποπτος δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί με σαφήνεια ούτε έχει συλληφθεί. Όλες οι υπηρεσίες πληροφοριών κινητοποιούνται για να ρίξουν φως σε αυτές τις σαφώς συντονισμένες πράξεις «δολιοφθοράς».

Πηγές: Le Figaro, BBC

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: