Σε εξέλιξη οι χιονοπτώσεις στα ορεινά της Καρδίτσας – Δείτε ζωντανή εικόνα από το Μορφοβούνι
26 January 2023
Διατηρητέος κρίθηκε στο βαθμό ο Ταξίαρχος Θωμάς Καρανάσιος – Αναλυτικά οι κρίσεις των Ταξιάρχων Γενικών και Ειδικών Καθηκόντων
26 January 2023

Γερμανία: Δύο νεκροί από επίθεση με μαχαίρι σε τρένο

Σε επιβάτες ενός περιφερειακού τρένου επιτέθηκε με μαχαίρι ένας άνδρας. Το τρένο ξεκίνησε από το Κίελο και κατευθυνόταν προς το Αμβούργο. Το υπουργείο Εσωτερικών του Κιέλου κάνει λόγο για δύο νεκρούς. Δεν έχει καθοριστεί ακόμη το παρασκήνιο της επίθεσης, αλλά ο δράστης φέρεται να έχει συλληφθεί.

Ο δράστης – ο οποίος φέρεται να είναι μεταξύ 20 και 30 ετών – είχε επιτεθεί στους ανθρώπους που βρίσκονταν στο τρένο, το οποίο εξακολουθούσε να κινείται. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, πέντε άτομα τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένου του δράστη. Οι έρευνες διεξάγονται προς όλες τις κατευθύνσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός πιθανού εξτρεμιστικού υπόβαθρου ή μιας πιθανής ψυχικής ασθένειας. Οι αρχικές ενδείξεις δείχνουν ότι ο συλληφθείς ενδέχεται να είναι ψυχικά διαταραγμένος. Η υπουργός Εσωτερικών Sütterlin-Waack επιβεβαίωσε τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι ο δράστης είναι απάτριδος Παλαιστίνιος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Welt», ο ύποπτος είναι ένας 33χρονος άνδρας παλαιστινιακής καταγωγής, η εθνικότητα του οποίου δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί. Ο Ibrahim A. φέρεται να ήρθε στη Γερμανία το 2014, έζησε αρχικά στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και στη συνέχεια στο Σλέσβιχ-Χολστάιν και έλαβε επικουρική προστασία το 2016. Ο άνδρας φέρεται να έχει πέσει πολλές φορές στην αντίληψη της αστυνομίας για σεξουαλικά και βίαια αδικήματα και παρέμενε προφυλακισμένος μέχρι πριν από μία εβδομάδα, ανέφερε η εφημερίδα, χωρίς να κατονομάσει επίσημες πηγές.

Πανικός στο τρένο

Γύρω στις 3 μ.μ., η αστυνομία είχε δεχτεί αρκετές κλήσεις από επιβάτες. Μετά την ειδοποίηση, το τρένο σταμάτησε, οπότε η δράση μεταφέρθηκε στην αποβάθρα, δήλωσε η εκπρόσωπος. Εκεί, ο δράστης συνελήφθη, αλλά δεν μπορούσε να πει από ποιον. Ο άνδρας, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Το Brokstedt είναι μια μικρή κοινότητα στη σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ Elmshorn και Neumünster.

Το RTL μετέδωσε επικαλούμενο την εκπρόσωπο Τύπου του αστυνομικού τμήματος Itzehoe ότι υπάρχουν δύο νεκροί, τρεις σοβαρά τραυματίες και τέσσερις ελαφρά τραυματίες. Ο ύποπτος νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο μετά τη σύλληψή του. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Bild», η ζωή ενός ατόμου εξακολουθεί να βρίσκεται σε κίνδυνο. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης ξέσπασε πανικός στο τρένο. Η εφημερίδα «Kieler Nachrichten» ανέφερε ότι η επίθεση ξεκίνησε μέσα στο τρένο και ότι οι επιβάτες έφυγαν πανικόβλητοι στην αποβάθρα. Μάρτυρες κράτησαν τον δράστη στο σταθμό μέχρι να φτάσει η αστυνομία. Η «Bild» έγραψε ότι οι επιβάτες του τρένου του πέταξαν βαλίτσες.

Αναστολή της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας

Η υπουργός Εσωτερικών από το Κίελο έλαβε την είδηση για την επίθεση με μαχαίρι στο κοινοβούλιο του κρατιδίου και συμβουλεύτηκε πρώτα τον πρόεδρο του υπουργείου Daniel Günther. Έφτασε στο Brokstedt νωρίς το βράδυ.

Η σιδηροδρομική κυκλοφορία στη γραμμή διακόπηκε. Η Deutsche Bahn ανακοίνωσε ότι υπήρξαν ακυρώσεις τρένων σε υπεραστικά δρομολόγια μεταξύ Αμβούργου, Κιέλου και Neumünster. Περίπου 70 από τους 120 επιβάτες που επέβαιναν στο τρένο ανακρίθηκαν σε ένα πανδοχείο κοντά στο σταθμό, σύμφωνα με την αστυνομία. Αρκετές ιατροδικαστικές ομάδες βρίσκονταν σε υπηρεσία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ntv.de

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: