Σύμπραξη Δήμου Kαρδίτσας- Τμήματος Δημόσιας και Ενιαίας Υγείας και ΜΚΟ «Αποστολή» για πρόγραμμα ελέγχου του Altzheimer (+Φωτο +Βίντεο)
13 February 2023
Νέα Υόρκη: Φορτηγό παρέσυρε πεζούς – Οκτώ τραυματίες
14 February 2023

Γερμανία: Όχι άλλη καθυστέρηση στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Την Τουρκία και την Ουγγαρία κάλεσε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ, να ανοίξουν τον δρόμο για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Παράλληλα, τόνισε πως αναμένει από όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ να επικυρώσουν τις αιτήσεις για ένταξη στην συμμαχία «χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση».

Η ένταξη των δύο χωρών θα ενίσχυε τη συμμαχία στο σύνολό της και οι δύο χώρες θα πρέπει να ενταχθούν μαζί, δήλωσε η Μπέρμποκ σε συνέντευξη Τύπου στο Ελσίνκι μαζί με τον Φινλανδό ομόλογό της, Πέκκα Χααβίστο.

Η Φινλανδία και η Σουηδία ζήτησαν την ένταξή τους μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πέρυσι και δήλωσαν ότι θέλουν να ενταχθούν «χέρι – χέρι», αλλά ενώ τα περισσότερα κράτη μέλη έχουν δώσει το πράσινο φως στις αιτήσεις, η Τουρκία και η Ουγγαρία δεν τις έχουν επικυρώσει ακόμη.

Η Άγκυρα ανέστειλε τις συνομιλίες τον περασμένο μήνα, καθώς οι εντάσεις αυξήθηκαν μετά τις διαδηλώσεις στην Στοκχόλμη, στις οποίες ένας ακροδεξιός έκαψε αντίγραφο του Κορανίου.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Όρμπαν δήλωσε τον Νοέμβριο του 2022 ότι το κοινοβούλιο της χώρας θα επικυρώσει την ένταξη των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ στις αρχές του τρέχοντος έτους.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: