Άστατος ο καιρός- Βροχές στη δυτική Ελλάδα
19 January 2023
Market pass: Αναλυτικός οδηγός – Τι πρέπει να γνωρίζετε (infographic)
19 January 2023

Γιάφκα στην Πάτρα: Ο γιος μέλους της 17 Ν, οι ληστείες και τα εκρηκτικά

Στη σύλληψη 6 ανδρών και μίας γυναίκας προχώρησε χθες η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, σε μία ευρείας κλίμακας επιχείρηση για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης. Ανάμεσα στους 7 συλληφθέντες, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοποννήσου», είναι ο γιος καταδικασθέντος μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», γνωστού ως «Στέλιου», ο οποίος αφού εξέτισε ποινή 17 ετών, αποφυλακίστηκε. Οι υπόλοιποι ήταν φοιτητές, αλλά και «αιώνιοι φοιητητές» του Πανεπιστημίου Πατρών, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Φέρονται να είχαν συμμετάσχει σε τουλάχιστον 7 ληστείες τραπεζών, ΕΛΤΑ και σούπερ μάρκετ. Η συμμετοχή τους σε αυτές ταυτοποιήθηκε με τη μέθοδο του γενετικού ελέγχου (DNA). Σε σπίτι ενός εκ των συλληφθέντων, που είχε ουσιαστικά μετατραπεί σε γιάφκα, βρέθηκαν όπλα, εκρηκτικά, περίπου 18 κιλά κάνναβης και τέσσερις υδροπονικές καλλιέργειες κάνναβης. Οι 6 άνδρες έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις τοπικές διωκτικές αρχές για διάφορα αδικήματα. Η 35χρονη είναι σύμφωνα με πληροφορίες σύντροφος ενός εκ των κατηγορουμένων.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν και στα άλλα σπίτια βρέθηκαν επίσης περούκες, δυο πιστόλια που χρησιμοποίησαν οι δράστες στις ληστείες και ασύρματοι.

Ποσότητα C4 και πυροκροτητές

Επιπλέον, εντοπίστηκαν πυροκροτητές αλλά και ποσότητα εκρηκτικής ύλης (C4) «που θα μπορούσε να κατεδαφίσει το κτίριο της Αστυνομίας» όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές στην εφημερίδα «Πελοπόννησος». Οι έρευνες συνεχίζονται, προκειμένου να διαπιστωθεί η εμπλοκή των συλληφθέντων σε ληστείες και άλλα «χτυπήματα» εντός και εκτός Πατρών.

Εύσημα από Θεοδωρικάκο

Ο κ. Θεοδωρικάκος έδωσε τα εύσημα στην ΕΛΑΣ για την χθεσινή εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης στην Πάτρα. «Είναι σημαντικό να αναδεικνύουμε το έργο της Αστυνομίας και για το λόγο αυτό θέλω να συγχαρώ την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Δυτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα την Διεύθυνση Ασφαλείας της Πάτρας για την πολύ σημαντική επιτυχία», τόνισε και συνέχισε λέγοντας: «Υπάρχει σύλληψη μιας εγκληματικής ομάδας, που τα τελευταία δύο χρόνια είχε κάνει πολλές εγκληματικές πράξεις, ένοπλες ληστείες. Έχουν βρεθεί χρήματα, οπλισμός, έχει εξαρθρωθεί όλο το δίκτυο και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Θα υπάρξουν αργότερα αναλυτικά ανακοινώσεις από την Αστυνομία».

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: