Πρόσφυγες στη ΒΙ.ΠΕ Καρδίτσας
29 October 2019
Oι τροφές που πρέπει να αποφεύγετε αν έχετε αρθρίτιδα
29 October 2019

Γιαγιά σημαίνει …

Τι σημαίνει, λοιπόν, να είσαι γιαγιά; Και γιατί η φράση «του παιδιού μου το παιδί δυο φορές παιδί μου» είναι τόσο αληθινή;

Γιαγιά σημαίνει….

Να «ξανανιώνεις» μέσα από τα εγγόνια σου: είναι σαν να σου έχει προσφερθεί απλόχερα το ελιξίριο της νιότης. Ξαφνικά, ανακαλύπτεις ότι έχεις τρομερές αντοχές (που μέχρι πρότινος νόμιζες ότι σε είχαν εγκαταλείψει) και διάθεση για ζωή και περιπέτεια. Τα εγγόνια είναι μια καλή τονωτική ένεση στην διάθεσή σου και αλίμονο αν τους χαλάσεις ποτέ το χατίρι για βόλτες και παιχνίδι.

Να είσαι χίλιες φορές πιο ελαστική με τα εγγόνια σου απ΄ ότι ήσουν με τα παιδιά σου: Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω: αλίμονο σε όποια γιαγιά τους χαλάσει το χατίρι. Και εδώ που τα λέμε δεν σου πάει και η καρδιά!

Να σου λείπουν πάρα πολύ και να θες να τα βλέπεις κάθε μέρα: ακόμη και αν μένεις ένα τετράγωνο απόσταση από το σπίτι τους, η ανάγκη που νιώθεις να έχεις καθημερινή επαφή μαζί τους είναι τόσο επιτακτική που δύσκολα μπορείς να την διαχειριστείς. Θέλεις να είσαι κομμάτι της ζωής τους, να μην χάνεις στιγμή τους και να είσαι εκεί και για τα εύκολα, αλλά κυρίως για τα δύσκολα.

Να ξεπερνάς και τις ικανότητες της Λωξάντρας στην μαγειρική: στο σπίτι σου υπάρχουν όλων των ειδών οι λιχουδιές-και οι υγιεινές και οι ανθυγιεινές! Bάζεις όλη σου την τέχνη για να ικανοποιήσεις τις ορέξεις τους. Ακόμη και αν τους βάζεις μερίδες διπλάσιες από αυτές που τους αναλογούν, εσύ το μόνο που θέλεις είναι τα στομαχάκια τους να είναι χορτάτα!

Να ανακαλύπτεις όμως και την αξία του delivery: Τι θέλουν τα μικρά σου; Πίτσα, σουβλάκια ή μήπως χάμπουργκερ; Μια στο τόσο σίγουρα θα τους κάνεις το χατίρι.

Να παίρνεις πάντα το μέρος τους μπροστά στους γονείς και όταν μένεις μόνη μαζί τους να προσπαθείς να τα συνετίσεις.

Να καμαρώνεις τα παιδιά σου που γίνονται γονείς. Τα συναισθήματα που νιώθεις είναι πολλά: περηφάνια, ευτυχία, αγάπη και λίγο άγχος για το αν θα τα καταφέρουν καλά. Αλλά αυτή είναι μια σκέψη που κρατάς μόνο για τον εαυτό σου!

Αλλά να παίρνεις και την εκδίκησή σου για όσα τράβηξες από τον γιο ή την κόρη σου! Και αυτή όμως είναι μια σκέψη κρυφή που δεν πρόκειται ποτέ να παραδεχθείς ανοιχτά… Στο κάτω κάτω, όταν τα παιδιά σου θα γίνουν και αυτά με τη σειρά τους παππούδες και γιαγιάδες θα καταλάβουν…

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: