Βρετανία: Το πιο ζεστό καλοκαίρι στην ιστορία της Αγγλίας το φετινό
2 September 2022
ΑΣΕΠ: Προκήρυξη 7Κ/2022 για 3.720 θέσεις μονίμων νοσηλευτών σε νοσοκομεία
2 September 2022

Γιατί ματαιώθηκε ο διαγωνισμός για τις ταυτότητες

Τη ματαίωση του διαγωνισμού για το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Εντύπων Ασφαλείας (ΟΠΣΕΑ), προϋπολογισμού 515 εκατ. ευρώ, με σκοπό την έκδοση των νέων δελτίων ταυτότητας και των διαβατηρίων ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ως αιτιολογία στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται η απόφαση για τον διπλασιασμό της χρονικής ισχύος των διαβατηρίων, η οποία -σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο- μείωσε την αξία του διαγωνισμού κατά τουλάχιστον 56,544 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, η ματαίωση του εν λόγω διαγωνισμού συζητιέται εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, καθώς, μεταξύ άλλων, οι ενστάσεις από τους συμμετέχοντες έδειχναν να μην έχουν τέλος.

Στην τελική φάση του διαγωνισμού είχαν προκριθεί τρεις κοινοπραξίες, οι: Thales Dis France – Unisystems, Veridos Ματσούκης – ΟΤΕ – ByteINCM και Zetes Industries – Zetes – Space Hellas – ANY. Εκτός είχαν μείνει οι Idemia – Neurosoft και In Continu Et Services – Inform Λύκος.

Σημειώνεται ότι οι νέες ταυτότητες  θα είναι σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας και θα περιλαμβάνουν την φωτογραφία του προσώπου με συγκεκριμένες προδιαγραφές, τσιπάκι, ψηφιακό δακτυλικό αποτύπωμα και βιομετρικά στοιχεία. Οι περισσότερες χώρες της Ε.Ε. έχουν ήδη εκδώσει βιομετρικές ταυτότητες. 



Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/story/1899935/giati-mataiothike-o-diagonismos-gia-tis-tautotites

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: