Ο Μακρόν αρνείται να υποχωρήσει από την θέση του για εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ
6 October 2024
Ιράν: Ήρε πολύ νωρίτερα από ότι είχε ανακοινώσει, την απαγόρευση πτήσεων
7 October 2024

Γιατί το Ισραήλ δεν έχει επιτεθεί ακόμη στο Ιράν

Όλος ο πλανήτης είναι βέβαιος πώς το Ισραηλινό χτύπημα κατά του Ιράν θα έρθει. Και οι φόβοι είναι πως θα είναι σφοδρό, με απρόβλεπτες συνέπειες. Το Ισραήλ δεσμεύτηκε πως άμεσα η Ισλαμική Δημοκρατία θα «πληρώσει βαρύ τίμημα». Αλλά, ήδη έχουν περάσει 5 ημέρες από τότε που το Ιράν πραγματοποίησε την μαζική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Ισραήλ.

Το Τελ Αβίβ κάνει τον κόσμο να κρατά την αναπνοή του, καθώς δίνει όλα τα σημάδια για την επικείμενη επίθεση, παίζοντας παράλληλα με το Ιράν το παιχνίδι του ποντικού με την γάτα.

Γιατί λοιπόν η καθυστέρηση; 

Η καθυστέρηση οφείλεται εν μέρει σε διαβουλεύσεις, τόσο εντός του ισραηλινού στρατιωτικού και πολιτικού κατεστημένου όσο και με τον στενό σύμμαχο του Ισραήλ, τις ΗΠΑ, εξηγεί το BBC. Αυτές αφορούν όχι μόνο τους στόχους – που περιλαμβάνουν από πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, βάσεις των Φρουρών της Επανάστασης, μέχρι εργοστάσια βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικές εγκαταστάσεις, αλλά και το πιθανό αποτέλεσμα και την αντίδραση του Ιράν.

Το τελευταίο πράγμα που θέλει ο Λευκός Οίκος είναι ένας άλλος πόλεμος πλήρους κλίμακας που θα εμπλέξει τις αμερικανικές δυνάμεις μόλις ένα μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Ούτε θέλει να δει τις τιμές του πετρελαίου να εκτοξεύονται, κάτι που δεν θα ευχαριστούσε τους Αμερικανούς ψηφοφόρους.

Πολλοί περίμεναν ότι η αντεπίθεση του Ισραήλ θα γινόταν αμέσως μετά τη λήξη της εβραϊκής γιορτής της Πρωτοχρονιάς την Παρασκευή.

Πλέον, το περιμένουν τη Δευτέρα, όταν και συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν μαχητές της Χαμάς πραγματοποίησαν την επιδρομή τους στο νότιο Ισραήλ.

Συνεχής ενημέρωση από το Naftemporiki.gr


Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/kosmos/1787723/giati-to-israil-den-echei-epitethei-akomi-sto-iran/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=giati-to-israil-den-echei-epitethei-akomi-sto-iran

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: