ΗΠΑ: Ημερολόγια του 1996 πωλούνται έως και 100 δολάρια
5 January 2024
Καιρός ν. Καρδίτσας: Από το βράδυ του Σαββάτου (6/1) μπαίνουμε στο χειμώνα – Σημαντική βροχόπτωση για ένα 24ωρο στα ορεινά
6 January 2024

Γκουτέρες: Διορισμός της Maria Ángela Holguin Cuéllar ως ειδικής απεσταλμένης για την Κύπρο

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, ανακοίνωσε το διορισμό της Maria Ángela Holguin Cuéllar, πρώην Υπουργού Εξωτερικών της Κολομβίας, ως προσωπικής του απεσταλμένης για την Κύπρο.

Η María Ángela Holguín Cuéllar θα εργαστεί εκ μέρους του Γκουτέρες για να «αναζητήσει κοινό έδαφος για την πορεία προς τα εμπρός» και θα λειτουργήσει ως σύμβουλος του επικεφαλής του ΟΗΕ για την Κύπρο, δήλωσε η βοηθός εκπρόσωπος του ΟΗΕ Stephanie Tremblay.

Ποια είναι

Η κ. Holguín, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, διαθέτει εκτεταμένη διπλωματική εμπειρία σε υψηλά επίπεδα, μεταξύ άλλων ως Υπουργός Εξωτερικών της Κολομβίας (2010-2018). Διετέλεσε επίσης εκπρόσωπος του Προέδρου της Κολομβίας στις διαπραγματεύσεις για την ειρηνευτική διαδικασία της χώρας της στην Αβάνα της Κούβας (2015-2016) και ήταν μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου για τη Μεταπολίτευση (2017-2018). Στα προηγούμενα διπλωματικά της αξιώματα περιλαμβάνονται η θέση της Μόνιμης Αντιπροσώπου της Κολομβίας στα Ηνωμένα Έθνη, της Πρέσβειρας στη Βενεζουέλα και της Αναπληρώτριας Υπουργού Εξωτερικών.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: