Λαμπρή η πρεμιέρα της 56ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού «Καραϊσκάκεια» – Εντυπωσίασε το συγκρότημα από τη Νέα Ζηλανδία (+Φωτο +Βίντεο)
25 June 2024
«Thessaly Evros Pass»: Ανοιχτή για αιτήσεις η πλατφόρμα
25 June 2024

Γλυκά του κουταλιού: Μπορούμε να τα κάνουμε πιο υγιεινά;

Τα γλυκά του κουταλιού αποτελούν ένα γλύκισμα που προέρχεται από χρόνια πριν και παλιότερα δεν έλειπαν από κανένα σπίτι. Παρασκευάζονται από διάφορα φρούτα και λαχανικά και δημιουργήθηκαν λόγω της ανάγκης των νοικοκυριών να συντηρηθούν τα περίσσια τρόφιμα. Τα γλυκά του κουταλιού εκτός από την Ελλάδα και την Κύπρου, μπορεί να τα βρει κανείς στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή. Σχεδόν όλα τα φρούτα και πολλά λαχανικά μπορούν να γίνουν γλυκό του κουταλιού. Για παράδειγμα τα εσπεριδοειδή όπως το πορτοκάλι και το γκρέιπφρουτ, το βύσσινο, το κεράσι, το βερίκοκο, το σύκο, το νεράντζι, το περγαμόντο, αλλά και το καρότο, το μελιτζανάκι, το κολοκύθι, το καρυδάκι και πολλά άλλα. Ορισμένα παρασκευάζονται από ασυνήθιστες πρώτες ύλες, όπως οι χουρμάδες, η φλούδα του καρπουζιού, ο βολβός του κυκλάμινου, οι ελιές, τα ροδοπέταλα, τα μανιτάρια κ.α.

Διαβάστε περισσότερα


Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/clickatlife/1696860/glyka-toy-koytalioy-mporoyme-na-ta-kanoyme-pio-ygieina/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=glyka-toy-koytalioy-mporoyme-na-ta-kanoyme-pio-ygieina

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: