Ιορδανία: Το Ισραήλ παρουσιάζεται υπεράνω του διεθνούς δικαίου»
25 October 2023
ΗΠΑ: Αποσύρθηκε από την διεκδίκηση της προεδρίας της Βουλής των Αντιπροσώπων ο Τομ Έμερ
25 October 2023

«Γυάλισε» το θεματικό πάρκο με ρομποτικά ζώα στη Διοίκηση του ΕΒΕ

Η επιτυχία του θεματικού πάρκου των Δεινοσαύρων που διοργάνωσε πριν λίγους μήνες το ΕΒΕ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας- Περ. Ενότητα Καρδίτσας και το Δήμο Καρδίτσας «άνοιξε την όρεξη» της  Διοίκησης του Επιμελητηρίου που θέλει να δώσει ανάλογη συνέχεια στην πρωτοβουλία του.

Φαίνεται μάλιστα πως έχει «κλειδώσει» ήδη το …στόχο της για το 2024 εστιάζοντας στο πρωτοεμφανιζόμενο στη Θεσσαλονίκη θεματικό πάρκο Eco Zoo που είναι το πρώτο και μοναδικό πάρκο ζώων στον κόσμο, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την αιχμαλωσία ζωντανών πλασμάτων, καθώς όλα τα ζώα και τα άγρια θηρία, -συνολικά 42 εκθέματα- είναι ρομποτικά και διαθέτουν εντυπωσιακή κίνηση και ήχο.

.Από τον Οκτώβριο του 2023 και έως τον Φεβρουάριο του 2024, το Eco Zoo φιλοξενείται στο ΝΟΗΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη και ήδη η επισκεψιμότητα είναι πολύ μεγάλη και τα σχόλια των επισκεπτών ιδιαίτερα θετικά.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Κων. Ζυγογιάννης κατά τη διάρκεια της αποψινής (24/10) συνεδρίασης προϊδέασε τα μέλη του ΔΣ ότι η Διοίκηση προσανατολίζεται να διερευνήσει την προοπτική φιλοξενίας του θεματικού πάρκου στην Καρδίτσα με την προϋπόθεση βέβαια το εγχείρημα να στηριχθεί από την Περιφέρεια και το Δήμο Καρδίτσας, όπως έγινε και με το πάρκο των Δεινοσαύρων, καθώς το κόστος για την φιλοξενία του για 1-2 μήνες θα είναι σίγουρα υψηλό.

«Γυάλισε» το θεματικό πάρκο με ρομποτικά ζώα στη Διοίκηση του ΕΒΕ

Στόχος είναι η περίοδος αυτή να συμπέσει με την περίοδο του Πάσχα και κυρίως με το διάστημα που πραγματοποιούνται οι σχολικές εκδρομές λίγο πριν και λίγο μετά την εορταστική περίοδο. Γι’ αυτό και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά θα πρέπει να ληφθούν έγκαιρα- μέχρι το Δεκέμβριο-οι σχετικές αποφάσεις για να σταλούν επιστολές σε όλα τα σχολεία της χώρας πριν τον προγραμματισμό των εκδρομών τους, ώστε το θεματικό πάρκο -σε συνδυασμό με τα αξιοθέατα της περιοχής μας- να αποτελέσει ένα ισχυρό κίνητρο για την επιλογή της Καρδίτσας ως τον προορισμό τους.

.Η συζήτηση για το θέμα του θεματικού πάρκου δεν επεκτάθηκε, καθώς ο κ. Ζυγογιάννης προανήγγειλε ότι το θα έρθει προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση, αφού προηγηθούν επαφές με την εταιρεία για να υπάρχει και ένας συγκεκριμένος προϋπολογισμός του κόστους και να διερευνηθούν οι προθέσεις της επανεκλεγείσας Δημοτικής Αρχής, αλλά και της νέας Περιφερειακής Αρχής.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%C2%AB%CE%B3%CF%85%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%B5%C2%BB-%CF%84%CE%BF-%CE%B8%CE%B5%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CF%81%CE%BF%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B6%CF%8E%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%B2%CE%B5

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: