Αυστηρή προειδοποίηση ΗΠΑ σε Νετανιάχου για Λίβανο: «Μην τολμήσεις»
10 October 2024
Όχι, ο κυκλώνας Μίλτον δεν είναι «σχεδιασμένος»
10 October 2024

«Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον…»: Μουσική διαμαρτυρία για τη σχεδιαζόμενη παρέμβαση στο Παυσίλυπο (+Φωτο +Βίντεο)

«Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον…» τραγουδούν απόψε (Τετάρτη 9/10) στην πλατεία Πλαστήρα εκατοντάδες Καρδιτσιώτες που παρακολουθούν τη συναυλία του Διονύση Τσακνή, της Φωτεινής Βελεσιώτου και των τοπικών συγκροτημάτων Blue Moon, no Mercy for Today, Μαριάνθη Κατσάρη – Καλπίας Παναγιώτης ενώνοντας τη φωνή τους με τους Καρδιτσιώτες καλλιτέχνες ενάντια στο έργο ανάπλασης του Παυσιλύπου και της Πλατείας Πλαστήρα που έχει δρομολογήσει ο Δήμος Καρδίτσας.

Τη συναυλία που ξεκίνησε στις 8.15 μ.μ. περίπου οργανώνουν οι “Φίλοι του Παυσιλύπου” σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δασολόγων και το παράρτημα της Ε.Γ.Ε. Καρδίτσας στο πλαίσια των παρεμβάσεων που πραγματοποιούν τους τελευταίους μήνες για να αποτρέψουν την υλοποίηση της σχεδιαζόμενης παρέμβασης που όπως υποστηρίζουν θα καταργήσει τη σημερινή εικόνα του πάρκου ως φυσικό άλσος, θα επιφέρει μη αναστρέψιμες καταστροφές στο πράσινο λόγω των εκτεταμένων εκσκαφών που περιλαμβάνει το έργο που σύμφωνα με δασολόγους θα επηρεάσουν το ριζικό σύστημα των δένδρων και θα προσθέσει αχρείαστες κατά την άποψή τους τσιμεντοκατασκευές στο άλσος.

Υπενθυμίζεται ότι η σχετική διαδικασία ανάθεσης του έργου προϋπολογισμού 8 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης βρίσκεται πλέον σε προχωρημένο στάδιο, καθώς με απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής έχει ανακηρυχθεί προσωρινός ανάδοχος μετά από την τέταρτη προσπάθεια δημοπράτησης και αφού είχαν προηγηθεί τρεις άγονοι διαγωνισμοί.

Οι φορείς και οι πολίτες που αντιτίθενται στην σχεδιαζόμενη ανάπλαση ανέπτυξαν πολλές πρωτοβουλίες για να πείσουν τη Δημοτική Αρχή να μην προχωρήσει τις διαδικασίες ανάθεσης του έργου με τη συλλογή υπογραφών, εκδηλώσεις, συνεντεύξεις τύπου και δημοσιεύσεις, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ πραγματοποίησαν και δυναμικές παρεμβάσεις σε δύο συνεδριάσεις της Δημοτικής Επιτροπής με την τελευταία μάλιστα όπου συζητούνταν η ανάδειξη προσωρινού αναδόχου να οδηγείται σε διακοπή και να συνεχίζεται με τηλεδιάσκεψη και την μειοψηφία να αμφισβητεί τη νομιμότητα της απόφασης.

Επίσης οι «Φίλοι του Παυσιλύπου» κατέθεσαν και προσφυγή κατά του έργου στο Συμβούλιο της Επικρατείας την οποία και αναμένουν να συζητηθεί.

Την εκδήλωση συντόνισε η κ. Β. Τσουλά ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δασολόγος κ. Ν. Παληχωρίτης εκ μέρους των Φίλων του Παυσιλύπου, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Μιχ. Βραχνάκης, ο Γραμματέας του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων κ. Γ. Παπαδόπουλος, η Πρόεδρος του Παραρτήματος Καρδίτσας της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας κ. Δωρ. Μέλλου και εκπρόσωπος του Δικτύου Αλληλεγγύης και Αγώνα Καρδίτσας, ενώ θερμά μηνύματα στήριξης στην προσπάθεια αποτροπής της σχεδιαζόμενης παρέμβασης στο Παυσίλυπο απηύθυναν η Φωτεινή Βελεσιώτου και ο Διονύσης Τσακνής αλλά και τα μέλη των συγκροτημάτων που συμμετείχαν στην συναυλία.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%C2%AB%CE%B3%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B6%CF%89-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%80%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD%E2%80%A6%C2%BB-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%87%CE%B5%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B6%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%BB%CF%85%CF%80%CE%BF-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: