5 προϊόντα ομορφιάς που μπορούμε να φτιάξουμε με αιθέρια έλαια
16 May 2021
Συνεδρίαση της ΚΕΔΕ για όλα τα σημαντικά νομοσχέδια που προωθεί η κυβέρνηση
17 May 2021

“Γωνιές ανακύκλωσης” σε Δήμους της Καρδίτσας

Πρόταση για ένταξη σε πρόσκληση του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”, θα καταθέσουν οι Δήμοι Καρδίτσας και Παλαμά, με στόχο να δημιουργήσουν γωνιές ανακύκλωσης.

Η πρόσκληση αφορά στη χρηματοδότηση, των δήμων της χώρας, έργων που αφορούν σε υποδομές, προμήθειες και εξοπλισμούς που συμβάλουν στη βελτίωση της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, στην προώθηση της επαναχρησιμοποίησης, της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομία

Ήδη οι Οικονομικές Επιτροπές των δύο Δήμων ενέκριναν και αποδέχτηκαν τους όρους του προγράμματος, όπως και την υποβολή πρότασης και την τεχνική έκθεση που την συνοδεύει. Σημειώνουμε ότι πρόκειται για δυο διαφορετικές προτάσεις, που σημαίνει ότι ο κάθε Δήμος υποβάλλει τη δική του.

Σε ότι αφορά στο Δήμο Καρδίτσας η πρόταση περιλαμβάνει δύο υποέργα καθώς εκτός των γωνιών ανακύκλωσης έχει και Δράσεις Ευαισθητοποίησης και Δημοσιότητας του Προγράμματος.

Τι είναι όμως οι γωνιές ανακύκλωσης. Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση του Δήμου Παλαμά πρόκειται για Πολυκέντρα Ανακύκλωσης που το καθένα από αυτά χρησιμοποιείται για τη χωριστή διαλογή στην πηγή των πλαστικών, μεταλλικών, γυάλινων και χάρτινων υλικών.

Για την ανακύκλωση των πλαστικών, μεταλλικών και γυάλινων υλικών γίνεται χρήση εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας και παρέχεται οικονομικό όφελος στον δημότη ανά αντικείμενο.

Για τη διαλογή των χάρτινων υλικών γίνεται χρήση ειδικού χωριστού κάδου συλλογής.

Το κάθε Πολυκέντρο Ανακύκλωσης θα περιλαμβάνει:

1 αυτόματο πολυμηχάνημα ανακύκλωσης μεταλλικών και πλαστικών υλικών,

1 αυτόματο μηχάνημα ανακύκλωσης γυάλινων υλικών,

1 κάδο για συλλογή χάρτινων υλικών, που τοποθετείται εντός του Πολυκέντρου,

1 εξωτερική μεταλλική κατασκευή που περικλείει το σύνολο του ανωτέρω εξοπλισμού

Μιλώντας στο KarditsaLive.Net ο αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Σωτήρης Αντωνίου, τόνισε πως στον Δήμο θα δημιουργηθούν 12 γωνιές ανακύκλωσης. Θα είναι τόσο στην πόλη όσο και σε Τοπικές Κοινότητες, ενώ θα στελεχωθούν με προσωπικό που θα προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ. Ο ακριβής αριθμός των ατόμων που θα απασχοληθούν δεν είναι ακόμα γνωστός.

Σε ότι αφορά στον Δήμο Παλαμά, ο δήμαρχος κ. Γιώργος Σακελλαρίου μας είπε πως οι γωνιές ανακύκλωσης που επίσης θα διανεμηθούν σε διάφορες περιοχές του Δήμου θα είναι 6 και ο προϋπολογισμός για τον εξοπλισμό των πολυκέντρων ανέρχεται σε 2.232.000, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: