Ουκρανία: Τουλάχιστον 11 νεκροί από ρωσική επίθεση στην πόλη Ποκρόβσκ
7 January 2024
Γερμανία: «Δυσανάλογες» οι διαδηλώσεις των αγροτών, λέει ο υπ. Οικονομικών
7 January 2024

Γ. Ανυφαντής: «Προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος κατάργησης Πρωτοδικείων» (+Βίντεο)

Την εκτίμηση ότι η αναμόρφωση του Δικαστικού Χάρτη της χώρας δεν θα θίξει τελικά το Πρωτοδικείο Καρδίτσας καθώς το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η κυβέρνηση φαίνεται να προσανατολίζονται στη λύση της συγχώνευσης των Ειρηνοδικείων με τα Πρωτοδικεία και όχι στην πιο «προωθημένη» πρόταση της Παγκόσμιας Τράπεζας που περιελάμβανε και τη συγχώνευση των Πρωτοδικείων Καρδίτσας και Τρικάλων σε ένα με έδρα τα Τρίκαλα έκανε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Γ. Ανυφαντής σε δηλώσεις του στο KarditsaLive.Net στο περιθώριο της Γ.Σ. του συλλόγου.

Η εκτίμηση του είναι απόρροια της γενικότερης ενημέρωσης που υπάρχει το τελευταίο διάστημα μετά τη δημοσιοποίηση των προτάσεων της Παγκόσμιας Τράπεζας και των αντιδράσεων που προκάλεσε, αλλά και των διαβεβαιώσεων που έδωσε ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Μπούγας στη συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί στην Αθήνα πριν από λίγο διάστημα παρουσία και βουλευτών του Νομού όπου τέθηκε και το αίτημα δημιουργίας περιφερειακού Πρωτοδικείου, αλλά και σωφρονιστικού καταστήματος.

Ειδικότερα ο κ. Ανυφαντής τόνισε σχετικά με τα παραπάνω ζητήματα:

«Ως προς το θέμα της αναμόρφωσης του Δικαστικού Χάρτη όπου υπήρχε ο κίνδυνος και για το δικό μας Πρωτοδικείο,- τουλάχιστον με βάση την πρόταση της Παγκόσμιας Τράπεζας –να ενοποιηθεί με το Πρωτοδικείο Τρικάλων φαίνεται προς το παρόν ότι η κυβέρνηση επιλέγει άλλη πρόταση για ενοποίηση των Ειρηνοδικείων με τα Πρωτοδικεία . Προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος κατάργησης Πρωτοδικείων τα οποία βρίσκονται σε πρωτεύουσες Περιφερειακών Ενοτήτων. Στην πρόσφατη συνάντηση που είχαμε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με τον Υφυπουργό κ. Μπούγα παρουσία και 3 εκ των 4 βουλευτών του Νομού μας ρητά το υποσχέθηκε αυτό.

Του ζητήθηκε επίσης να υπάρξει μέριμνα για τη δημιουργία και ενός δευτέρου περιφερειακού Πρωτοδικείου στο Νομό Καρδίτσας σε αντικατάσταση των τριών Ειρηνοδικείων Παλαμά, Μουζακίου και Σοφάδων που λειτουργούσαν μέχρι το 2013, τα οποία καταργήθηκαν. Σε άλλες ΠΕ που υπάρχουν σήμερα Ειρηνοδικεία τα διατηρούν και τα αναδιαμορφώνουν σε περιφερειακά Πρωτοδικεία και στα πλαίσια αυτά του ζητήσαμε κι εμείς να εξετάσει τη δυνατότητα της δημιουργίας και ενός δευτέρου περιφερειακού Πρωτοδικείου που θα διευκολύνει τους πολίτες.

Επίσης του ζητήθηκε να συνδράμει για να εξεταστεί το ζήτημα της δημιουργίας καταστήματος κράτησης στο Νομό Καρδίτσας που είναι ένα πάγιο αίτημα των δικηγόρων αλλά και του Νομού που θα δώσει ζωή ενισχύοντας την κίνηση στην περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι οι νομοί πέριξ του νομού μας έχουν σωφρονιστικά καταστήματα.» κατέληξε ο κ. Ανυφαντής.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B3-%CE%B1%CE%BD%CF%85%CF%86%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%82-%C2%AB%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%81%CF%8C%CE%BD-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%86%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CF%89%CE%BD%C2%BB-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: