Δήλωση του Δημάρχου Μουζακίου Φ. Στάθη για την επανεκλογή του στο Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας
9 February 2024
Συνεδριάζει την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου το Δ.Σ. Καρδίτσας
9 February 2024

Γ. Δελλής (Νομική Αθηνών): Το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, λύνει ζητήματα, σε μια εποχή ανοιχτών συνόρων»

Για το νομοσχέδιο που αφορά την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, μίλησε  στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «Rush Hour» με τον Τάκη Σπηλιόπουλο, ο Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών Γιώργος Δελλής.

«Διατηρήσαμε ένα οργανωτικό καθεστώς που δημιουργήθηκε το 1975 σε άλλες εποχές. Τότε ήμασταν σε μια έννομη τάξη με κλειστά σύνορα. πέρα από κάποιους που είχαν την δυνατότητα να φύγουν έξω, το 99,% των Ελλήνων θα σπούδαζε στην Ελλάδα» σημείωσε ο κ. Δελλής.

«Πενήντα χρόνια μετά ζούμε σε ένα διασυνοριακό περιβάλλον. Το νομοσχέδιο όπως το είδα εγώ  πάει να λύσει ζητήματα, σε μια εποχή ανοιχτών συνόρων, όπου όλες οι έννομες τάξεις έχουν ουσιαστικά δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να υπάρχει αυτή η αμφίδρομη κίνηση, κάποιοι να φεύγουν και κάποιοι να επιστρέφουν και να προσελκύεις κάποιους από αυτούς που έχασες. Ήρθε η ώρα λοιπόν να αντιμετωπιστεί ειδικά αυτό το ζήτημα», τόνισε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Δελλής ανέφερε: «Μιλάμε για εγκατάσταση ήδη υφιστάμενων Πανεπιστημίων από το εξωτερικό στην Ελλάδα. Άνοιξε την συζήτηση αυτό το νομοθέτημα για να αντιμετωπίσει την κατάσταση να έχουμε κολλέγια του ενός ορόφου τα οποία η Ελληνική Δημοκρατία δεν εποπτεύει, δεν ρυθμίζει, σε μια λογική ότι δεν μας ενδιαφέρει γιατί τα δικαιώματα είναι επαγγελματικά και όχι ακαδημαϊκά. Το εάν αυτή η παιδεία που δίνεται αυτή την στιγμή στην Ελλάδα έχει ποιοτικές προδιαγραφές, αυτό είναι αρρύθμιστο».

Τέλος ο κ. Καθηγητής τόνισε πως «για εμένα αυτή η προσπάθεια να διαβαστεί το Σύνταγμα με τα γυαλιά του 2024 ώστε να συγκεράσουμε την ενωσιακή προσέγγιση με την ψυχή του Συντάγματος, είναι κάτι καλό. Δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτα για τα Δημόσια Πανεπιστήμια αυτή την στιγμή».

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: