ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΑΟΖ και Εξορύξεις υπονομεύουν την Ειρήνη στην περιοχή
9 December 2019
Στην ενίσχυση των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών προχωρά η ΠΚΜ
9 December 2019

Γ. Πατούλης: «Με τους εθελοντές θα μεγαλώσουμε το δίχτυ προστασίας στους πολίτες που έχει ανάγκη»

Το μήνυμα πως η Περιφέρεια Αττικής θα στηρίξει έμπρακτα το εθελοντικό κίνημα με στόχο να μεγαλώσει το δίχτυ κοινωνικής προσφοράς προς όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, απέστειλε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης χαιρετίζοντας το 1ο Φόρουμ Εθελοντικής Προσφοράς, που διοργάνωσε η Περιφέρεια στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού.

Παρουσία δεκάδων εθελοντών, μαθητών σχολείων, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πλήθους κόσμου, ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές για το τεράστιο απόθεμα προσφοράς προς τον συνάνθρωπο επισημαίνοντας πως «είναι ο κινητήριος μοχλός για να κάνουμε τη διαφορά και να χτίσουμε την κοινωνία της αμοιβαιότητας και της κοινωνικής συνοχής».
«Το μήνυμα της φετινής παγκόσμιας ημέρας είναι ο εθελοντισμός για ένα μέλλον χωρίς αποκλεισμούς» σημείωσε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε πως θέλει τη συμμετοχή των εθελοντών προκειμένου να χαρτογραφηθούν οι δυνατότητες και οι ανάγκες της Αττικής, με στόχο να γίνει αποτελεσματικότερη η παροχή βοήθειας, προς τους συμπολίτες μας. Σε αυτή την κατεύθυνση ζήτησε τις προτάσεις τους για τον καλύτερο συντονισμό και οργάνωση και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η συνεργασία θα αποδώσει καρπούς.
Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στη μεγάλη προσφορά του Κοινωνικού Ιατρείου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, το οποίο δημιουργήθηκε με τη συνεργασία με το φιλανθρωπικό οργανισμό “Αποστολή” της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κάνοντας λόγο για μία Πρότυπη κοινωνική δομή η οποία κατάφερε να διασφαλίσει στους ανθρώπους που είχαν χτυπηθεί από την κρίση, ότι θα βρουν το γιατρό τους και θα πάρουν τα φάρμακά τους.
«Η αφοσίωση σ΄αυτόν το στόχο των 36 εθελοντών γιατρών μας από 21 ειδικότητες κατάφερε να επιτύχει τη στήριξη των ευάλωτων και ευπαθών ομάδων της Αττικής
ως προς την προστασία της υγείας τους και έκτοτε πραγματοποίησε περισσότερες από 80.000 ιατρικές επισκέψεις, διέθεσε περισσότερα από τρία εκατομμύρια κουτιά με φάρμακα σε ασθενείς, συνεχίζει να εξετάζει 100 ασθενείς καθημερινά και να χορηγεί 300 με 400 φάρμακα την ημέρα, ενώ παράλληλα στηρίζει και ομάδες συνανθρώπων μας που χρειάζονται Έκτακτη Βοήθεια, όπως πρόσφατα, που συνέτρεξε προς ανθρωπιστική βοήθεια στη γειτονική μας Αλβανία. Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής σήμερα στηρίζει 22 Δήμους σε όλη τη χώρα με κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία, συνεργάζεται με 33 ενορίες και 26 Μητροπόλεις σε όλη την Ελλάδα, έχει κάνει 33 οδοιπορικά σε νησιά και ακριτικές περιοχές, και παραμένει στην υπηρεσία κάθε συμπολίτη μας που θα χρειαστεί την αρωγή του» σημείωσε.

Tην εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης εκπρόσωποι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Των Γιατρών του Κόσμου, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, της Χριστιανικής Αδελφότητας Νέων Αθήνας.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: