Ξαναμοιράστηκε η τράπουλα για ΕΟΦ και ΙΦΕΤ
2 November 2023
LIVE: Ο ισραηλινός στρατός προωθείται μέσα στην πόλη της γάζας-«Στο απόγειο η μάχη»
2 November 2023

Γ. Σακελλαρίου: Να γίνει τροποποίηση για επιδότηση ενοικίου και για ιδιοκτήτες «πράσινων» σπιτιών (+Βίντεο)

Την τροποποίηση της απόφασης που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ για την επιδότηση ενοικίου ή συγκατοίκησης που θα αποσυνδέει την χορήγησή της από τον χαρακτηρισμό των σπιτιών ως «πράσινα», «κίτρινα» ή κόκκινα» ώστε και οι ιδιοκτήτες σπιτιών που χαρακτηρίζονται πράσινα να είναι δικαιούχοι του μέτρου για 2 χρόνια,

θεωρεί ο Δήμαρχος Παλαμά ως μια λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στη Μαραθέα, την Αγία Τριάδα αλλά και σε κάθε άλλη πληγείσα Κοινότητα, όπου τα κλιμάκια χαρακτήρισαν «πράσινα» σπίτια που είναι αδύνατον να κατοικηθούν ενόψει και του χειμώνα.

Όπως ανέφερε o Δήμαρχος Παλαμά κ. Γ. Σακελλαρίου μιλώντας στο KarditsaLive.Net επιστρέφοντας από την Μαραθέα, περίπου τα 250 από τα 280 σπίτια της Κοινότητας έχουν χαρακτηριστεί από τα κλιμάκια ελέγχου ως «πράσινα» παρά το γεγονός ότι το ύψος του νερού εντός τους ήταν μεγάλο και παρέμεινε για αρκετές ημέρες.

«Τα σπίτια αυτά είναι δύσκολο να κατοικηθούν, ειδικά τώρα που έρχεται χειμώνας. Το πρόβλημα του κόσμου είναι ότι η επιδότηση του ενοικίου για τα “πράσινα” σπίτια ισχύει μόνο για 3 μήνες. Έχω μιλήσει για το θέμα με το Υπουργείο. Θα πρέπει να γίνει μια τροποποίηση του ΦΕΚ, ώστε να μην γίνεται αναφορά στο αν το σπίτι είναι πράσινο, κίτρινο ή κόκκινο για να δικαιούται επιδότηση ενοικίου ή στέγασης, αλλά να πάει με το ύψος του νερού. Τα σπίτια, όπου το νερό ξεπέρασε τα 40 εκ. να δικαιούνται επιδότηση ενοικίου για 2 χρόνια, γιατί καταλαβαίνετε ότι μέσα στο χειμώνα αποκλείεται να μπει κάποιος μέσα.

Όπως ανέφερε ο κ. Σακελλαρίου πολλοί από τους κατοίκους της Μαραθέας που συνάντησε θεωρούν επίσης τον εαυτό τους «ριγμένο» σε σχέση με άλλους κατοίκους, γιατί μόνο οι ιδιοκτήτες «κίτρινων» ή «κόκκινων» σπιτιών δικαιούνται προκαταβολή 5.000 ευρώ για να κάνουν επισκευές, ενώ οι υπόλοιποι πρέπει να υποβάλλουν πρώτα φάκελο.

«Τους εξήγησα ότι 5.000 ευρώ είναι προκαταβολή και ούτως ή άλλως θα κάνουν όλοι φάκελο με τη βοήθεια μηχανικού που να αποδεικνύει ότι πρέπει να γίνουν επισκευές και με την πρόοδο των εργασιών να εκταμιευθούν και τα υπόλοιπα χρήματα.» τόνισε ο κ. Γ. Σακελλαρίου.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B3-%CF%83%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%B1-%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B4%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%AE%CF%84%CE%B5%CF%82-%C2%AB%CF%80%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%C2%BB-%CF%83%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: