Παραμένει καθαρή η ατμόσφαιρα στη Λάρισα
15 May 2020
Κι άλλο παιδί νεκρό από τη μυστηριώδη νόσο που συνδέεται με τον κορονοϊό
15 May 2020

Δήμαρχος Λαρισαίων: Διάχυτη η ανησυχία για διασπορά του ιού στην πόλη

Μιλάει στο ethnos.gr για τον προπηλακισμό του, καθώς και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού

Για το Σάββατο αναβάλλεται, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η μεταφορά των 35 θετικών στον κορονοϊό Ρομά από τον οικισμό της Νέας Σμύρνης στην ειδική δομή για την καταπολέμηση του ιού «Αρωγή», διότι, μετά τα επεισόδια το μεσημέρι της Παρασκευής, οι Αρχές εκτιμούν ότι πρέπει πρώτα να δώσουν χρόνο για να πέσουν οι τόνοι και μετά να συνεχιστεί η επιχείρηση.

Αυτό ανέφερε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Λαρισαίων και γιατρός στο επάγγελμα, Απόστολος Καλογιάννης, σημειώνοντας ότι δε θα υπάρξει κάποιο περαιτέρω πρόβλημα αναφορικά με την εξάπλωση του ιού, σε περίπτωση που η μεταφορά των 35 ασθενών καθυστερήσει για λίγες ώρες ακόμα και γίνει αύριο το πρωί, αρκεί, βέβαια, να τηρηθούν όλα τα μέτρα που έχουν επιβληθεί στην περιοχή. Μεταξύ αυτών προβλέπεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας το βράδυ, η απαγόρευση των συναθροίσεων για πάνω από δέκα άτομα, η υποχρεωτική χρήση μάσκας και βέβαια κανείς από τους κατοίκους του οικισμού να μη μετακινηθεί έξω από αυτόν.

Για το τελευταίο, ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να βάλει το «χέρι του στη φωτιά», αφού είναι εμφανής, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, η αδυναμία ακόμα και της αστυνομίας να ελέγξει απολύτως την κατάσταση. Είναι χαρακτηριστικό, όπως ανέφερε ο κ. Καλογιάννης, ότι ακόμα και οι αστυνομικές δυνάμεις -εκτός από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ- αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή, επειδή η παρουσία τους ερέθιζε περαιτέρω την  εξαγριωμένη ομάδα των ρομά.

«Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, αλλά και από τους διαπραγματευτές να πειστούν αυτοί οι άνθρωποι ότι όλα γίνονται για το καλό όλων μας καθώς και το δικό τους. Δεν ήταν περισσότερα από 200-300 τα άτομα, που συμμετείχαν στην ένταση και στα επεισόδια, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του οικισμού δεν αντέδρασε. Δυστυχώς, αυτοί πιστεύουν ότι δεν υπάρχει ιός και ότι εκτελείται μία συνωμοσία σε βάρος τους. Ευτυχώς, αυτήν τη στιγμή η κατάσταση είναι ήρεμη, αφού απομακρύνθηκαν τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, αλλά και οι αστυνομικές δυνάμεις, η παρουσία των οποίων τους ενοχλούσε. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι κάποιοι από τους κατοίκους δε θα εγκαταλείψουν το βράδυ κρυφά τον οικισμό, αλλά αυτό είναι δουλειά της αστυνομίας και δεν ξέρω το σχέδιό της. Είναι απαραίτητο να χαραχθεί ένας καινούργιος σχεδιασμός και οι θετικοί στον ιό να μεταφερθούν στην ειδική δομή», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Καλογιάννης.

Ο προπηλακισμός περιφερειάρχη και δημάρχου

Ο κ. Καλογιάννης αναφέρθηκε και στο επεισόδιο του προπηλακισμού του καθώς και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, από ομάδα. «Μόλις πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει ένταση στον οικισμό, πήγαμε μαζί με τον κ. Αγοραστό, για να τους μιλήσουμε και να ηρεμήσουμε τα πνεύματα. Την ώρα που συνομιλούσαμε σε ήπιους τόνους με κάποιους από τους κατοίκους και τους εξηγούσαμε, τι πρέπει να γίνει, έφτασε μία ομάδα Ρομά, η οποία αποτελούνταν κυρίως από νεαρής ηλικίας άτομα κι επιχείρησαν να μας προπηλακίσουν. Εμείς, για να μην αποκτήσουν μεγαλύτερες διαστάσεις τα γεγονότα, απομακρυνθήκαμε από το σημείο», τονίζει ο δήμαρχος Λάρισας.

Ο ίδιος σημειώνει ότι αυτήν τη στιγμή υπάρχει διάχυτη ανησυχία στην πόλη της Λάρισας, αφού είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει νέα διασπορά του ιού στον οικισμό Νέα Σμύρνη, ο οποίος βρίσκεται στις παρυφές της πόλης και εντός του πολεοδομικού ιστού.

«Είναι μεγάλη η προσωπική μου ανησυχία όπως και όλων των συμπολιτών μου. Οι συμπολίτες μας ρομά που αντιδρούν, πρέπει να καταλάβουν ότι όλες οι ενέργειες γίνονται για το καλό όλων μας», υπογραμμίζει ο κ. Καλογιάννης.

Πηγή : ethnos.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: