O Υφυπουργός Πολιτισμού Χρ. Δήμας στην 75η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης
21 October 2023
Γάζα: Στους 4.385 οι νεκροί σύμφωνα με τους Παλαιστινίους
21 October 2023

Δήμοι ν. Καρδίτσας: Τα νομικά πρόσωπα και οι εργαζόμενοι που ενσωματώνονται από 1ης Ιανουαρίου 2024

Το τέλος του 2023 φέρνει και το τέλος των Νομικών προσώπων των Δήμων, καθώς με το νέο νόμο που ψηφίστηκε παύουν να υφίστανται και ενσωματώνονται στους Δήμους. Τόσο σε επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών όσο και εργαζομένων.

Από τις διατάξεις του νόμου εξαιρούνται οι ΔΕΥΑ, που συνεχίζουν με το υφιστάμενο καθεστώς, ενώ παράταση ζωής για ένα εξάμηνο παίρνουν οι σχολικές επιτροπές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι τελευταίες καταργούνται από 1/7/2024. Το έργο τους αναλαμβάνουν οι Δήμοι και ταυτόχρονα ενεργοποιούνται τα συμβούλια σχολείων. Η όψιμη κατάργηση των σχολικών επιτροπών σχετίζεται με το ότι η σχολική χρονιά βρίσκεται σε εξέλιξη και κρίθηκε σκόπιμο να μην γίνουν τώρα οι αλλαγές.

Σήμερα το KarditsaLive.Net επιχειρεί μία καταγραφή των Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου των Δήμων που από την 1η μέρα του νέου έτους δεν θα υφίστανται, όπως και του αριθμού των εργαζομένων σε αυτά που θα «μεταπηδήσουν» στο μισθολόγιο των Δήμων.

Συνολικά καταργούνται 11 νομικά πρόσωπα. Ουσιαστικά δύο σε κάθε Δήμο, με εξαίρεση τον Δήμο Καρδίτσας που έχει ένα και συγκεκριμένα τον ΔΟΠΑΚ. Ο συνολικός αριθμός των μόνιμων και αορίστου χρόνου εργαζομένων είναι 59 και συμβασιούχοι ή με άλλες μορφές εργασίας ορισμένου χρόνου 85.

Εξυπακούεται ότι οι ορισμένου χρόνου μεταφέρονται στους Δήμους μέχρι την λήξη της σύμβασης που έχουν συνάψει με τα νομικά πρόσωπα.

Πιο αναλυτικά

Δ. Αργιθέας

  1. Ιστορικό Εκκλησιαστικό Λαογραφικό Μουσείο Ανθηρού (δεν απασχολεί εργαζόμενους)
  2. Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αργιθέας-ΔΗΚΕΑΡ(δεν απασχολεί εργαζόμενο). Εδώ εντάσσονταν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», που έχουν ήδη ενσωματωθεί στον Δήμο.

Δ. Καρδίτσας

  1. Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Καρδίτσας: Στον ΔΟΠΑΚ σε τομείς αθλητισμού και πολιτισμού, συμπεριλαμβανομένου και του ΔΩΚ, υπάρχουν 28 μόνιμοι και αορίστου χρόνου εργαζόμενοι και 3 συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου.

Όπως ενημερωθήκαμε από τον Δήμο, η ενσωμάτωση αυτών των υπηρεσιών θα δημιουργήσει μία νέα αντιδημαρχία για την διαχείρισή τους.

Δ. Λίμνης Πλαστήρα

  1. Πολιτιστικός Οργανισμός Λίμνης Πλαστήρα «Αντώνης Σαμαράκης»(δεν απασχολεί εργαζομένους).
  2. «Επινόηση»: Απασχολεί 2 μόνιμους εργαζομένους.

Δ. Μουζακίου

  1. Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Μουζακίου(ΔΗΚΕΔΗΜ): Εδώ έχουμε 4 άτομα μόνιμο προσωπικό, εκ των οποίων τα 2 είναι με απόσπαση και 28 άτομα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
  2. Αθλητισμός-Πολιτισμός-Νεότητα: Σε αυτό το νομικό πρόσωπο έχουμε 5 μόνιμους εργαζομένους 5 συμβασιούχους ορισμένου χρόνου μέσω ΕΣΠΑ και 3 με προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Δ. Παλαμά

  1. Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Παλαμά (ΔΗΚΕΠΑ): Στο συγκεκριμένο νομικό πρόσωπο εργάζονται 3 εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου και 5 με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
  2. Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού, Προσχολικής Αγωγής Παλαμά (ΔΟΠΟΠΑΠ): Εδώ έχουμε ένα άτομο μόνιμο, 2 με αορίστου χρόνου συμβάσεις και 13 με συμβάσεις ορισμένου χρόνου από διάφορα προγράμματα, όπως ΕΣΠΑ, ΟΑΕΔ ΑΜΕΑ και ΟΑΕΔ 55-67.

Δ. Σοφάδων

  1. Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σοφάδων (ΔΗΚΕΔΗΣ): Σε 4 ανέρχεται ο αριθμός των εργαζομένων αορίστου χρόνου στο εν λόγω νομικό πρόσωπο. Από κει και πέρα υπάρχουν 13 άτομα ορισμένου χρόνου.
  2. Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος Σοφάδων (ΔΟΠΑΠΣ): Εδώ υπάρχουν 9 άτομα μόνιμο προσωπικό και ένα με σχέση αορίστου χρόνου. Οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου ανέρχονται σε 17, με τον ένα να είναι μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ και οι υπόλοιποι μέσω του προγράμματος 55-67 του ΟΑΕΔ.

Κλείνοντας να αναφέρουμε πως στους Δήμους που υπάρχουν ωδεία έχουμε και εκπαιδευτικό προσωπικά που προσλαμβάνεται ανά περίοδο.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CE%B9-%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B1-%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%89%CF%80%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%B6%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BD%CF%83%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%8C-1%CE%B7%CF%82-%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-2024

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: