Ξεκίνησε ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού στον Βόλο
8 January 2021
Φράχτες και ηχοπετάσματα στις γραμμές του ΟΣΕ στη Λάρισα
8 January 2021

Δήμος Αθηναίων: Έτοιμα να υποδεχθούν με υγειονομική ασφάλεια μαθητές και εκπαιδευτικούς τα σχολεία

Έτοιμα να υποδεχθούν με υγειονομική ασφάλεια μαθητές και εκπαιδευτικούς είναι τα σχολεία του Δήμου Αθηναίων, ενώ σε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις θα λειτουργήσει το 63ο Νηπιαγωγείο στον Άγιο Παντελεήμονα.

«Το κουδούνι που θα ξαναχτυπήσει το πρωί της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της Αθήνας, θα βρει όλες τις κτιριακές εγκαταστάσεις έτοιμες να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς για να συνεχίσουν τα μαθήματα που είχαν διακοπεί, σε συνθήκες πλήρους υγειονομικής ασφάλειας», τονίζει στην ανακοίνωσή του.

Παράλληλα προσθέτει ότι «όλες οι αίθουσες και οι υπόλοιποι χώροι απολυμαίνονται για προληπτικούς λόγους ενώ το προηγούμενο διάστημα που τα σχολεία παρέμεναν κλειστά ο Δήμος Αθηναίων ολοκλήρωσε την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού καθαριότητας προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρχουν κενά και θα εξυπηρετούνται εντατικά και αδιάλειπτα όλες οι σχολικές μονάδες».

Έχει προβλεφθεί επίσης επάρκεια σε υγειονομικό υλικό, αντισηπτικά, εξοπλισμό και υλικά καθαριότητας ενώ διανέμονται και μάσκες. Ταυτόχρονα ενισχύονται από τον Δήμο Αθηναίων οι σχολικές επιτροπές με τακτικές και έκτακτες επιχορηγήσεις. Πρόσφατα μάλιστα πιστώθηκε στους λογαριασμών των σχολικών επιτροπών η Δ’ κατανομή του 2020 καθώς και μια επιπλέον έκτακτη επιχορήγηση λόγω των αναγκών που προκύπτουν από την πανδημία .

Στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, 65 παιδιά θα μπουν την Δευτέρα, για πρώτη φορά στις νέες ολοκαίνουργιες εγκαταστάσεις του 63ου Νηπιαγωγείου που επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε πρόσφατα από την εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.». Βρίσκεται στην οδό Ιθάκης και προβλέπεται να λειτουργήσουν σε αυτό τρία τμήματα από τα οποία τα δύο θα είναι ολοήμερα για περίπου 40 παιδιά.

«Οι πρωτοποριακές υποδομές του είναι οι πλέον σύγχρονες σε δημόσιο νηπιαγωγείο της Αθήνας, με παιχνίδια εξωτερικού χώρου , ασφαλή χώρο με γκαζόν για να παίζουν τα παιδιά και τελευταίας τεχνολογίας συστήματα θέρμανσης και ψύξης. Υπάρχει επίσης πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και ειδικός ξεχωριστός χώρος για να κοιμούνται τα παιδιά του ολοήμερου» όπως ενημερώνει ο Δήμος.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: