Τρίκαλα: «Ζωντανεύει» η ΚΟΔΜΕ με 1,3 εκατ. ευρώ
24 February 2020
Aναδεικνύεται η πλούσια τρικαλινή γαστρονομία
24 February 2020

Δήμος Καρδίτσας: Δωρεάν η φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Σε ομόφωνη απόφαση περί δωρεάν φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων για το 2020 από τον πρόσφατα κατασκευασθέντα σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας στην τελευταία συνεδρίασή του.
Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κινείται στο πλαίσιο της ανάγκης προώθησης της χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων ως εναλλακτικά μέσα μετακίνησης τα οποία συμβάλλουν στη μείωση των ρύπων και του θορύβου εντός της πόλης και στην περιβαλλοντολογική ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος. Μελλοντικά το Δημοτικό Συμβούλιο θα επανεξετάσει το ζήτημα της χρέωσης ορίζοντας το σχετικό κόστος.
Θυμίζουμε ότι ο σταθμός φόρτισης δύο θέσεων βρίσκεται επί της οδού Ιεζεκιήλ, δίπλα στο Δημαρχείο Καρδίτσας. Τροφοδοτείται από τριφασική παροχή, με ρεύμα 32 Α max ανά φάση και είναι μέγιστης ονομαστικής ισχύος 22 Kw ανά σημείο φόρτισης (2×22 Kw). Διαθέτει σήμανση CE και συμμορφώνεται με την Οδηγία 2004/108/ΕΚ για την ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα και την Οδηγία 2014/35/ΕΕ για το ηλεκτρολογικό υλικό. Ο σταθμός πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές σύμφωνα με τη νομοθεσία, όπως ισχύει σήμερα. Οι ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, θα πρέπει να διαθέτουν καλώδιο δημόσιας φόρτισης. Το κόστος κατασκευής του καλύφθηκε από επιχορήγηση του Πράσινου Ταμείου.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: