Ταϊβάν: Δεκάδες κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία γύρω από τη νήσο το τελευταίο 24ωρο
27 January 2024
Γλυφάδα: Ληστεία σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών – 2 συλλήψεις
27 January 2024

Δήμος Λίμνης Πλαστήρα: Με διευρυμένα κριτήρια η αναζήτηση οικοπέδου για πλατεία στα Καλύβια Πεζούλας

Μετά από δύο ανεπιτυχείς προσπάθειες του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου, που ήρθαν να προστεθούν σε άλλες που προηγήθηκαν και αυτού, ξεκινά μία νέα με διευρυμένα κριτήρια, για την εξεύρεση οικοπέδου στα Καλύβια Πεζούλας, προκειμένου να δημιουργηθεί πλατεία.

Με αυτό ως δεδομένο αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Παρασκευής (26/1) εκ νέου η αγορά ακινήτου. Η αγορά θα διενεργηθεί με φανερή μειοδοτική δημοπρασία, της οποίας τους όρους θα καθορίσει η δημοτική επιτροπή του δήμου λαμβάνοντας υπόψη τα εξής κριτήρια:

Να είναι εμβαδού τουλάχιστον χιλίων πεντακοσίων (1.500) τ.μ. και μέχρι τριών χιλιάδων πεντακοσίων (3.500) τ.μ.

Να βρίσκεται κοντά στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας του οικισμού Καλύβια και σε περίμετρο όχι μεγαλύτερη των εκατό (100) μέτρων (απόσταση κέντρου ακινήτου από το κέντρο του Ι.Ν.).

Να έχει πρόσβαση σε δημοτικό δρόμο καθώς επίσης και άμεση πρόσβαση από τον επαρχιακό δρόμο Καρδίτσας Νεοχωρίου.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης που προηγήθηκε της ομόφωνης απόφασης, υπήρξαν αιχμές από την πλευρά του κ. Τσιαντή, πως οι όροι προσδιορίζουν συγκεκριμένο οικόπεδο, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από τον δήμαρχο κ. Νάνο. Μάλιστα ο τελευταίος υποστήριξε πως ισχύει ακριβώς το αντίθετο και αυξάνονται οι πιθανότητες εξεύρεσης.

Ακόμα ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα τόνισε πως υπάρχουν 6 εκατ. ευρώ για αστικές αναπλάσεις από το Ειδικό Αναπτυξιακό, με τα οποία στοχεύουμε να γίνουν τρεις πλατείες σε Καλύβια, Νεοχώρι και Μπελοκομίτη. Και πρόσθεσε, σε ότι αφορά στα Καλύβια Πεζούλας, πως υπάρχει το παράδοξο να υπάρχουν τα χρήματα αλλά να μην υπάρχει οικόπεδο. Κατέληξε, δε, υπογραμμίζοντας πως αν δεν βρεθεί και αυτή την φορά ακίνητο πιθανόν να υπάρξει πρόβλημα με την χρηματοδότηση.

Τέλος, δέχθηκε και συμπεριέλαβε στον σχεδιασμό πρόταση του κ. Μπίτσιου για μέριμνα να υπάρξει και χώρος στάθμευσης.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%BB%CE%AF%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%85%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AD%CE%B4%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CE%B2%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B1%CF%82

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: