Πανόραμα Βούλας: Drone εντόπισε φωτιά, προλαμβάνοντας την εξάπλωσή της
15 June 2024
ΕΛ.ΑΣ: Συνελήφθη 52χρονος, με καταδίκες φυλάκισης πάνω από 35 χρόνια
15 June 2024

Δήμος Λίμνης Πλαστήρα: Μνημόνιο συνεργασίας με την «Itamos Mouzaki» για τη δημιουργία σχολικών κήπων

Μνημόνιο συνεργασίας, με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ITAMOS MOUZAKI, για την υλοποίηση του έργου “Σχολικοί κήποι σε σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας”, θα υπογράψει ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από την Δημοτική Επιτροπή και αποτελεί απόρροια του εργαστηρίου διαμόρφωσης προτάσεων πολιτικής, που διοργάνωσε η ΑΝ.ΚΑ., με την συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας, όλων του Δήμου του νομού, του Επιμελητηρίου του τμήματος Επιστήμης και Διατροφής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και άλλων φορέων.

Οι παραπάνω φορείς δημιούργησαν μία σύμπραξη που θα λειτουργεί τυπικά μέσα από διμερείς προγραμματικές συμβάσεις ή μνημόνια συνεργασίας που θα υπογράφονται μεταξύ τους. Με βασικό στόχο την αύξηση των δεξιοτήτων, κυρίως των νέων, που έχουν να κάνουν με την καινοτομία, το συνεργατικό πνεύμα, την αναζωογόνηση της υπαίθρου, την περιβαλλοντική ευαισθησία.

Το πρώτο έργο που προωθείται προς υλοποίηση είναι η δημιουργία σχολικών κήπων σε 12 σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας. Σε κάθε έναν από τους έξι Δήμους του νομού θα επιλεγούν δύο σχολεία για να λειτουργήσουν οι σχολικοί κήποι. Το έργο θα ξεκινήσει ως πιλοτικό με τη δυνατότητα για περαιτέρω επέκταση και σε άλλα σχολεία.

Σε αυτό το πλαίσιο θα υπογραφεί και η σύμβαση μεταξύ Δήμου Λίμνης Πλαστήρα «ITAMOS MOUZAKI», που επίσης συμμετέχει στη σύμπραξη φορέων.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%BB%CE%AF%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B1-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%C2%ABitamos-mouzaki%C2%BB-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%AE%CF%80%CF%89%CE%BD2

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: