Το πρόγραμμα των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων της Περιφέρειας Αττικής για το Καλοκαίρι 2020
4 August 2020
16 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Θεσσαλία
6 August 2020

Δήμος Μουζακίου: Δημοπρατείται η ανακατασκευή παιδικών χαρών

Εκδόθηκαν οι απαραίτητες άδεις και μέσα στις επόμενες ημέρες δημοπρατείται η ανακατασκευή παιδικών χαρών σε 16 κοινότητες του Δήμου Μουζακίου για τις οποίες το KarditsaLive.Net είχε δημοσιεύσει για πρώτη φορά αναλυτικό ρεπορτάζ στις 9 Φεβρουαρίου 2020.

Πρόκειται για την πράξη «Κατασκευή – Εκσυγχρονισμός παιδικών χαρών Δήμου Μουζακίου» που είχε ενταχθεί με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας στο μέτρο 19 «Στήριξη για τοπική ανάπτυξη μέσω του LEADER» του Π.Α.Α 2014-2020, και ειδικότερα στο υπομέτρο 19.2, υποδράση 19.2.4.3 «Στήριξη για επενδύσεις για δημόσια χρήση σε υπηρεσίες και υποδομές αναψυχής, ανάπλασης χώρων εντός οικισμών, τουριστικές πληροφορίες και τουριστικές υποδομές μικρής κλίμακας του Τοπικού Προγράμματος LEADER της Ομάδας Τοπικής Δράσης (Ο.Τ.Δ) Αναπτυξιακή Καρδίτσας (ΑΝ.ΚΑ).

Τα έργα που θα γίνουν είναι ύψους 315.000 ευρώ και αφορούν τη ριζική αναμόρφωση παιδικών χαρών σε 16 Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Μουζακίου με τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών, την τοποθέτηση του νέου σύγχρονου εξοπλισμού οργάνων για αναβάθμιση των συνθηκών ασφάλειας και λειτουργικότητας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Στόχος των παρεμβάσεων είναι ο εκσυγχρονισμός της εκάστοτε παιδικής χαράς με την διαμόρφωση του χώρου, την κατασκευή των υποδομών για την μελλοντική εγκατάσταση δαπέδων ασφαλείας, την κατασκευή εξωτερικής και εσωτερικής περίφραξης όπου χρειάζεται, την τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού όπως κάδων, καθισμάτων με πλάτη, πέργκολας, βρύσης αλλά και την εγκατάσταση της απαραίτητης ηλεκτρολογικής υποδομής για την τοποθέτηση μελλοντικά φωτιστικών σωμάτων όπου χρειάζεται.

Οι παιδικές χαρές που θα εκσυγχρονιστούν σε σύντομο χρόνο βρίσκονται στην Τ.Κ. Μουζακίου, στην Τ.Κ. Μαυρομματίου, στην Τ.Κ. Λαζαρίνας, στην Τ.Κ. Γελάνθης, στην Τ.Κ. Βατσουνιάς, στην Τ.Κ. Δρακότρυπας, στην Τ.Κ. Μαγουλίτσας, στην Τ.Κ. Φαναρίου, στην Τ.Κ. Καναλίων, στην Τ.Κ. Καππά, στην Τ.Κ. Ελληνοπύργου, στην Τ.Κ. Αγναντερού, στην Τ.Κ. Μαγούλας, στην Τ.Κ. Παλαιοχωρίου, στην Τ.Κ. Ριζοβουνίου και στην Τ.Κ. Κρανέας.

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε στην ηλεκτρονική εφημερίδα μας ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης, για τις υπόλοιπες παιδικές χαρές σε 9 συνολικά χωριά της περιοχής, η Δημοτική αρχή κατέθεσε ήδη πρόταση για ένταξή τους στο «πράσινο ταμείο», διεκδικώντας από αυτό τις αναγκαίες πιστώσεις.

Ο λόγος για την ανακατασκευή εξ’ αρχής των παιδικών χαρών στα χωριά Πορτή, Κρυοπηγή, Αμυγδαλή, Πύργος Ιθώμης, Λοξάδα, Ανθοχώρι, Χάρμα, Κόμπελος Φαναρίου και Άγιοι Ανάργυροι Κρανιάς.

Τα συγκεκριμένα έργα είναι συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ και αναμένονται σύντομα τα νεότερα για τη χρηματοδότησή τους.

Να σημειωθεί ότι σε ότι αφορά στη σημερινή κατάσταση των παραπάνω παιδικών χαρών στις τεχνικές εκθέσεις των έργων ανακατασκευής τους αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Η ανάγκη για σύγχρονους χώρους δραστηριότητας των παιδιών που πληρούν όλα τα στάνταρ ασφάλειας έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα οι παραπάνω χώροι να παρουσιάζουν υψηλή ζήτηση και αυξημένη επισκεψιμότητα. Όμως, οι χώροι των παιδικών χαρών που θα ανακατασκευαστούν, στερούνται σήμερα του απαραίτητου εξοπλισμού, και δεν προσφέρουν συνθήκες ασφάλειας και λειτουργικότητας στους χρήστες των παιδικών χαρών, δηλαδή τα παιδιά ηλικίας 1-14 ετών και τους συνοδούς τους. Τα όργανα παιδικής χαράς που είναι εγκατεστημένα στις παιδικές χαρές, δεν πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας, ενώ ο κοινόχρηστος αστικός εξοπλισμός είναι παλαιωμένος, ελλιπής και δεν διευκολύνει τη χρήση των παιδικών χαρών από τα παιδιά και τους συνοδούς τους».

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: