Δ. Παπαστεργίου: Δεκτό καταρχήν, από το ΥΠΕΣ το αίτημα ΚΕΔΕ και εργαζομένων στα ΚΔΑΠ για πρόσθετη χρηματοδότησή τους
7 October 2020
ΚΕΔΕ: Δέκα προσυνέδρια αντί ενός ανοικτού συνεδρίου λόγω κορωνοϊού – Πρόγραμμα προσυνεδρίων
7 October 2020

Δήμος Μουζακίου: Δημοπρατείται η βελτίωση του δρόμου προς Κάστρο Φαναρίου

Δημοπρατείται το έργο της ασφαλτόστρωσης του δρόμου προς Κάστρο Φαναρίου του Δήμου Μουζακίου – β φάση, με χρηματοδότηση ύψους 215.000 ευρώ από το πρόγραμμα Leader του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

Το έργο ενέκρινε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του ελέγχου από την Αναπτυξιακή Καρδίτσας Α.Ε. και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η έγκριση και η δημοσιοποίηση του διαγωνισμού γίνεται από το Δήμο Μουζακίου.

«Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Μουζακίου Φάνη Στάθη, την ΑΝΚΑ και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 επενδύουμε 215.000 ευρώ από τους πόρους του Leader, για τη βελτίωση της οδού πρόσβασης προς το Κάστρο Φαναρίου. Πρόκειται για ένα έργο στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των κατοίκων της περιοχής» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και την ΑΝΚΑ, συνεργαστήκαμε και δημοπρατούμε ένα έργο πολύ σημαντικό για το Δήμο μας. Διευκολύνουμε την προσβασιμότητα στο βυζαντινό κάστρο στο Φανάρι, διατηρήσουμε τις αξίες και προάγουμε τον πολιτισμό μας», τόνισε ο Δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης.

Το έργο περιλαμβάνει τη βελτίωση της υφιστάμενης οδού προς Κάστρο Φαναρίου, η οποία χωρίζεται σε δύο τμήματα. Το πρώτο τμήμα που σήμερα είναι τσιμεντοστρωμένο, ξεκινά από την περιοχή του Ηρώου, συνδέεται με τον κεντρικό δρόμο και καταλήγει στη στροφή στα πάνω Μαστόρικα. Το δεύτερο τμήμα συνεχίζει από το στροφή και καταλήγει στον περίπατο του Κάστρου.

Προβλέπονται οι ακόλουθες εργασίες:

  • Ασφαλτόστρωση πάνω στην υπάρχουσα τσιμεντόστρωση του πρώτου τμήματος μήκους περίπου 500 m με χρήση τροποποιημένης ασφάλτου. Μέρος του δρόμου θα καθαιρεθεί και θα τσιμεντοστρωθεί εκ νέου με σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20
  • Κατασκευή λίθινων τοιχείων αντιστήριξης-στηθαίων ανάντη και κατάντη του δρόμου, αφού προηγηθούν οι απαραίτητες εκσκαφές θεμελίων
  • Τσιμεντόστρωση του εναπομείναντος δεύτερου τμήματος με σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20 με έγχρωμα σκύρα και υδροβολημένη επιφάνεια. Η επιφάνεια της τσιμεντόστρωσης θα διακόπτεται από φιλέτα λιθοδομής πλάτους 30 cm. Τα φιλέτα θα κατασκευαστούν από λαξευμένους λίθους τοπικής προέλευσης διαστάσεων 15Χ30 cm
  • Ηλεκτροφωτισμός του δρόμου με παραδοσιακά φωτιστικά σώματα.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: