Ποδηλατική διαδρομή από τον Μαραθώνα στην Αρχαία Ολυμπία
6 November 2020
Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για καταστήματα και επιχειρήσεις που κλείνουν λόγω lockdown
9 November 2020

Δήμος Μουζακίου: Ξεπέρασαν τις 6.000 οι δηλώσεις για επιπλέον τετραγωνικά

Σημαντικός αριθμός επιπλέον τετραγωνικών έχει δηλωθεί μέχρι σήμερα στο Δήμο Μουζακίου, με τους περισσότερους εκ των πολιτών να έχουν προτιμήσει την ηλεκτρονική οδό.

Συγκεκριμένα και με βάση τα στοιχεία που παρείχε στο KarditsaLive.Net το αρμόδιο γραφείο του Δήμου, οι ηλεκτρονικές δηλώσεις ανέρχονται σε 5.163 και τα τετραγωνικά που αναφέρονται σε αυτές είναι συνολικά 113.561.

Για τις έγγραφες δηλώσεις που έγιναν δια ζώσης στο Δήμο δεν υπάρχει ακόμη ακριβής αριθμός καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των δηλωθέντων τετραγωνικών, αλλά ανέρχονται περίπου σε 1.000 και αναλογικά τα τετραγωνικά υπολογίζονται σε 22.000 περίπου.

Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι βρισκόμαστε σε ένα αριθμό κοντά στις 135.000 που μπορεί να αυξηθεί κι άλλο καθώς η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για την πληγείσες από τον «Ιανό» περιοχές έχει παραταθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου. Θεωρείται όμως πως περισσότερο από το 90% όσων ήταν να προβούν σε ενημέρωση των Δήμων για τα επιπλέον τετραγωνικά το έχει ήδη κάνει.

Η ύπαρξη επιπλέον τετραγωνικών δίνει την δυνατότητα στους Δήμους να διαχειριστούν και την τιμολογιακή τους πολιτική πάνω στα ανταποδοτικά τέλη. Αυτό γιατί τα προβλεπόμενα ποσά κατανέμονται σε μεγαλύτερο αριθμό τετραγωνικών.

Για το θέμα μιλήσαμε με τον δήμαρχο Μουζακίου κ. Φάνη Στάθη ο οποίος μας ανέφερε πως τα τέλη στο Δήμο Μουζακίου είναι ήδη χαμηλά αλλά θα εξεταστεί κάθε δυνατότητα για να υπάρξει ελάφρυνση, χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα στις παρεχόμενες υπηρεσίες. Είναι κάτι που θα ελεγχθεί από την αρμόδια υπηρεσία, σε συνδυασμό με άλλες παραμέτρους, καθώς οι συνθήκες είναι δύσκολες, επισήμανε, και όλο οι Δήμοι αντιμετωπίζουν και θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα εισπραξιμότητας. Ειδικά το τελευταίο, υποστήριξε, πρέπει να το δει η πολιτεία και να βοηθήσει να παραμείνουν οι ΟΤΑ ενεργοί και αποδοτικοί.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: