Η κοινωνικότητα του ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ
17 June 2024
Η Τουρκία δεν εφαρμόζει τα κριτήρια επανεισδοχής διαπιστώνει ο πρέσβης της Ε.Ε. στην Αγκυρα
17 June 2024

Δήμος Μουζακίου: Συγκροτήθηκε η Επιτροπή για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων

Στη συγκρότηση πενταμελούς επιτροπής παρακολούθησης του επιχειρησιακού προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς και πρόληψης δημιουργίας νέων σύμφωνα με την παρ. 8 του άρθρου 10 του Ν.4830/21, προχώρησε με απόφασή του ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Θεοφ. Στάθης.

Η επιτροπή συγκροτείται από τους εξής:

-Γεώργιο Παπακώστα του Κωνσταντίνου, αντιδήμαρχος του Δήμου Μουζακίου, πρόεδρος της επιτροπής.

-Σοφία Βαϊοπούλου του Παναγιώτη, κτηνίατρος, μέλος της επιτροπής.

-Ελένη Κωστοπούλου του Βασιλείου, εκπρόσωπος του Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Σωματείου «ΔΙΑΣΩΖΩ», μέλος της επιτροπής.

-Ιουλία Φωτίου του Σωτηρίου, εκπρόσωπος του Φιλοζωικού Ομίλου Καρδίτσας, μέλος της επιτροπής.

-Πηνελόπη Τσέλιου του Θεοφάνη Εκπαιδεύτρια σκύλων, μέλος της επιτροπής.

Οι αρμοδιότητες της Επιτροπής

Η επιτροπή έχει τις αρμοδιότητες της παρ.9 του άρθρου 10 του Ν. 4830/2021 που είναι οι εξής:

-Αποφασίζει για την επικινδυνότητα ενός ζώου συντροφιάς και για την αναγκαιότητα πραγματοποίησης ευθανασίας ενός αδέσποτου ζώου συντροφιάς, σύμφωνα με τη γνωμάτευση κτηνιάτρου.

-Εισηγείται στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκύπτουν κατά τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

-Χορηγεί την άδεια της παρ. 4 του άρθρου 8 που προβλέπει ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων ή γατών μπορούν να αναπαράξουν το ζώο συντροφιάς μία φορά σε όλη τη ζωή του. Για τον σκοπό αυτόν λαμβάνουν προηγούμενη άδεια από την Επιτροπή, την οποία οφείλουν επίσης να ενημερώσουν για την πορεία της γέννας ιδίως, ως προς την περίθαλψη και εν γένει φροντίδα των νεογέννητων.

-Συντάσσει ετήσια έκθεση προς το δημοτικό συμβούλιο, σχετικά με την πρόοδο της υλοποίησης του επιχειρησιακού προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων του δήμου και διατυπώνει προτάσεις για τη βελτίωσή του.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%B1%CE%BA%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%AE%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%B4%CE%AD%CF%83%CF%80%CE%BF%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B6%CF%8E%CF%89%CE%BD

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: