Βουλή: Εγκρίθηκε η τροπολογία για το έκτακτο επίδομα σε αστυνομικούς – λιμενικούς
13 December 2022
Τα φρέσκα και πολυτελή brunch της Αθήνας
13 December 2022

Δήμος Παλαμά: Έγκριση μελέτης για την διαχείριση ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων

Σε έγκριση μελέτης, προϋπολογισμού 3.968 ευρώ, που αφορά σε εργασίες για την διαχείριση ανεπιτήρητων αναπαραγωγικών ζώων, προχώρησε ο δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου και ταυτόχρονα ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την ανάδειξη αναδόχου.

Η μελέτη αφορά στην εκτέλεση όλων των εργασιών που θα απαιτηθούν για την περισυλλογή, μεταφορά, σήμανση των μη σημασμένων ζώων και την εξασφάλιση της απαραίτητης φροντίδας (σίτιση και κτηνιατρική μέριμνα) καθ’ όλο το χρονικό διάστημα φιλοξενίας τους μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών εκποίησης ή διάθεσης αυτών και των προϊόντων τους σύμφωνα με τον σχετικό νόμο.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, επειδή ο Δήμος Παλαμά δεν διαθέτει ούτε εγκαταστάσεις, ούτε υποδομές, όπως και προσωπικό για την υλοποίηση της μελέτης, αυτή θα ανατεθεί σε ιδιώτη.

Ο ανάδοχος θα πρέπει να διαθέτει ιδιόκτητη αδειοδοτημένη κτηνοτροφική εγκατάσταση. Η περισυλλογή θα γίνεται με δικά του μέσα και εξοπλισμό από προσωπικό με εμπειρία στον χειρισμό παραγωγικών ζώων και τα κατάλληλα φορτηγά οχήματα με όλες τις προβλεπόμενες από τον νόμο και τις αρμόδιες υπηρεσίες εγκρίσεις, τα οποία θα φέρουν ειδικές ράμπες, δέστρες, ιμάντες και λοιπό εξοπλισμό, με δυνατότητα ασφαλούς μεταφοράς μεγάλων ζώων.

Η περισυλλογή θα γίνεται κατόπιν ειδοποίησης και παρουσία του επιβλέποντος υπαλλήλου, των μελών της επιτροπής του προγράμματος διαχείρισης ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων και όποιων αρμοδίων κρίνεται ότι θα πρέπει να παρευρίσκονται.

Μετά την περισυλλογή των ζώων, αυτά θα μεταφέρονται από τον ανάδοχο στην κτηνοτροφική του εγκατάσταση όπου και θα παραμένουν επί ένα δεκαήμερο (δέκα ημερολογιακές ημέρες). Μετά την παρέλευσή τους, εφόσον αυτά δεν αναζητηθούν από τους ιδιοκτήτες τους, ο Δήμος θα προχωράει σε διαδικασίες εκποίησης ή διάθεσης αυτών σύμφωνα με τα οριζόμενα από το νόμο.

Η σύμβαση θα έχει διάρκεια από την υπογραφή της μέχρι τέλος Δεκεμβρίου του 2023 και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν τα σχετικά δικαιολογητικά στο Δήμο Παλαμά.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%AC-%CE%AD%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B7%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B6%CF%8E%CF%89%CE%BD

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: