Συνταγές ομορφιάς, με ελαιόλαδο 🌿
12 January 2022
Άδεια ειδικού σκοπού για δημοσίους υπαλλήλους με παιδιά που νοσούν
13 January 2022

Δήμος Παλαμά: Παραμένουν τα προβλήματα με την υψηλή στάθμη των ποταμών

Σε κατάσταση αναμονής χωρίς δυνατότητα ουσιαστικής παρέμβασης, βρίσκεται ο Δήμος Παλαμά, με την στάθμη ποταμών και παραποτάμων να βρίσκεται στα ύψη, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πλέον φαινόμενα και δεν κατεβαίνει νερό από τα ορεινά.

Ο δρόμος Κοσκινά-Παλαμά παραμένει κομμένος αφού σε ένα σημείο έχει σκεπαστεί από νερά του Ιταλικού από την Τετάρτη 12/1 το απόγευμα. Μιλώντας, σήμερα Πέμπτη 13 Ιανουαρίου, στο KarditsaLive.Net, ο δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου, μας είπε πως θα επιστρατευθεί drone, προκειμένου να διαπιστωθεί σε ποιο σημείο έχει σπάσει το ανάχωμα, καθώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος προσέγγισης.

Επίσης, πρόσθεσε, η αδυναμία προσέγγισης, μας στερεί και τη δυνατότητα παρέμβασης. Το νερό συνεχίζει να βγαίνει και να πλημμυρίζει αγροτικές εκτάσεις, με καλλιέργειες και μη και περιμένουμε να υπάρξει πτώση της στάθμης. Την δεδομένη στιγμή δεν κινδυνεύει κανένας οικισμός, τόνισε ο κ. Σακελλαρίου. Το νερό είναι πολύ μακριά και καλύπτει μία περιοχή από τον κεντρικό δρόμο Παλαμά-Μάρκου, μέχρι τον δρόμο Παλαμά -Κοσκινά.

Το άλλο μέτωπο είναι από την πλευρά της Δ.Ε. Φύλλου. Η στάθμη σε Φερσαλίτη και Σοφαδίτη, τόνισε ο κ. Σακελλαρίου, είναι μισό μέτρο από τα αναχώματα, ενώ έχει πλημμυρίσει ο ταμιευτήρας ανάμεσα σε Παλαμά και Ιτέα και έχουν κατακλυστεί εκτάσεις από το ποτάμι μέχρι και το σημείο κεντά σε εκκοκκιστήριο που λειτουργεί στην περιοχή.

Αναγγελία για 15.000 στρέμματα αλλά θα αναθεωρηθεί προς τα πάνω

Την ίδια ώρα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Παλαμά έγινε η αναγγελία προς τον ΕΛΓΑ για 15.000 στρέμματα, προκειμένου να ξεκινήσει, πιθανόν από αύριο, διαδικασία δηλώσεων των αγροτών. Επ’ αυτού ο δήμαρχος Παλαμά μας είπε πως θα υπάρξει αναθεώρηση προς τα πάνω, καθώς μετά το πρόβλημα στον Ιταλικό ο αριθμός των πληγέντων στρεμμάτων θα αυξηθεί κατά πολύ.

Ο αντιδήμαρχος κ. Κοντοβάιος, με τον οποίο επίσης μιλήσαμε για το θέμα, υπογράμμισε πως σχεδόν όλες οι πληγείσες εκτάσεις είναι με σιτηρά και ένας πολύ μικρός αριθμός με πρωτοετή τριφύλλια.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: