ΕΛ.ΑΣ.: Απαγόρευση συγκεντρώσεων φιλάθλων πριν το ΑΕΚ- Παναθηναϊκός
24 April 2024
Οι αργίες του Πάσχα: Τι ισχύει για Μεγάλη Παρασκευή και Πρωτομαγιά – Πώς αμείβονται οι εργαζόμενοι
24 April 2024

Δήμος Σοφάδων: Ικανοποίηση για 18,5 εκατ. ευρώ για αποκαταστάσεις από "Daniel" σε 22 σημεία

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και του κυβερνητικού κλιμακίου το πρωί στο Μουζάκι όσον αφορά τα έργα αποκαταστάσεων των ζημιών του Daniel στο Δήμο Σοφάδων όπου σύμφωνα με τη λίστα του Υπουργείου Υποδομών θα αφορούν 22 σημεία με κόστος εργασιών 18,52 εκατ. ευρώ εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Δημ. Κατσής στην αποψινή (23/4) 2η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής.

Ο κ. Κατσής απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Δημοτικής Συμβούλου της πλειοψηφίας κ. Βησσαροπούλου σχετικά με το σχέδιο δράσης της Δημοτικής Αρχής για την αντιμετώπιση των συνεπειών του Daniel στην περιοχή τόνισε ότι οι αποκαταστάσεις που θα υλοποιηθούν θα αποτελέσουν το μεγαλύτερο έργο που θα έχει συντελεστεί στο Δήμο Σοφάδων. Τα έργα όπως είπε θα υλοποιηθούν σε διάστημα 2-3 χρόνια και η Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει άμεσα στην ιεράρχησή τους, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα τα σημαντικότερα.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων επέρριψε ευθύνη στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή καθώς όπως είπε δεν απάντησε στο αίτημα του Υπουργείο Υποδομών τον περασμένο Νοέμβριο που ζητούσε να υποδείξει τα σημεία που χρήζουν αποκατάστασης στο Δήμο με συνέπεια στην αρχική λίστα που είχε ετοιμάσει το Υπουργείο και γνωστοποιήθηκε στη Δημοτικη Αρχή τον περασμένο μήνα κατά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου να περιαμβάνονται μόλις 3 έργα και μάλιστα ένα από αυτά αρμοδιότητας της Περιφέρειας.

Η Δημοτική Αρχή αντέδρασε άμεσα και κατάφερε όπως τόνισε ο Δήμαρχος να επανεξεταστεί σχεδιασμός υποδεικνύοντας συνολικά 22 σημεία που χρήζουν αποκατάστασης. Για το συγκεκριμένο ζήτημα ο κ. Κατσής ευχαρίστησε τον βουλευτή κ. Κων. Τσιάρα για την παρέμβασή του, ενώ ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια να ενταχθούν σε πρόγραμμα αποκατάστασης και κάποιων σχολικών μονάδων.

Ο κ. Κατσής καθώς και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Β. Φαλούτσος, Σωτ. Γιαννακός και Κων. Βρακάς αναφέρθηκαν και στον τρόπο που αξιοποιείται η αρχική χρηματοδότηση του 1.150.000 ευρώ που έλαβε ο Δήμος, από τα οποία τα 650.000 ευρώ δεσμεύτηκαν από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή χωρίς όπως είπαν να έχουν το αντίστοιχο θετικό αποτύπωμα με τον κ. Κατσή να χαρακτηρίζει τραγελαφικό το πρόγραμμα έργων που υποβλήθηκε με κατάτμηση των έργων.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή προχώρησε σε τροποποίηση του σχεδίου προκειμένου να γίνουν τα αναγκαία έργα και ήδη έχει διατεθεί ένα ποσό 200-250.000 ευρώ και εκκρεμεί η διάθεση του υπολοίπου με τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους να εκτιμούν ότι τα χρήματα τώρα «πιάνουν τόπο». Σ’ αυτά προστέθηκαν στην πορεία και 400.000 ευρώ από το “Πράσινο Ταμείο” για αποκαταστάσεις που σχετίζονται με την άρδευση, τα οποία τώρα κατανέμονται από την Δημοτική Αρχή.

Τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι Αντιδήμαρχοι έδωσαν έμφαση στην ανάγκη να υπάρξει στενή συνεργασία με τους Προέδρους των Κοινοτήτων για την καλύτερη αξιοποίηση των κονδυλίων που διαθέτει ο Δήμος

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CF%83%CE%BF%CF%86%CE%AC%CE%B4%CF%89%CE%BD-%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-18%2C5-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-daniel-%CF%83%CE%B5-22-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%B1

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: