Νέα δομή του ΟΚΑΝΑ για άπορα και άστεγα άτομα στον Πειραιά
16 June 2023
Ο Τζόρνταν πούλησε τους Χόρνετς
16 June 2023

Δήμος Σοφάδων: Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο για τις δασικές πυρκαγιές και έκτακτα καιρικά φαινόμενα

Συνεδρίασε το πρωί της Παρασκευής 16/6/2023 το Συντονιστικό Τοπικό ‘Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σοφάδων, με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και θεσμικών φορέων.

Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος και πραγματοποιήθηκε στη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

.Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η ετοιμότητα, οργάνωση και ο σχεδιασμός της αντιπυρικής περιόδου, όσο και ο συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων τόσο σε στάδιο πρόληψης όσο και καταστολής των δασικών πυρκαγιών.

Στο πλαίσιο όμως της συνεδρίασης συζητήθηκαν και μέτρα ενόψει των επόμενων 24ωρων καθώς υπάρχει προειδοποίηση για έκτακτα καιρικά φαινόμενα και πιθανές έντονες βροχοπτώσεις.

Σε ότι αφορά την αντιπυρική περίοδο συζητήθηκαν θέματα που αφορούν δράσεις, έργα, μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας τα οποία σχετίζονται με την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών

.Επίσης συζητήθηκε η λήψη πρόσθετων μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων και δόθηκαν οδηγίες σύμφωνα με το γενικό σχέδιο της Γ.Γ.Πολιτικής Προστασίας. Επισημάνθηκε ότι άκρως απαραίτητος είναι ο καθαρισμός οικοπέδων από ιδιώτες για την πρόληψη των πυρκαγιών που προβλέπεται στη νέα πυροσβεστική διάταξη με υψηλά πρόστιμα. Ως εκ τούτου παρακαλούνται όλοι οι Δημότες να μεριμνήσουν άμεσα για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους, και να τα διατηρούν καθαρά καθ’ όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, τόσο για την ασφάλεια όσο και για την αποφυγή επιβολής προστίμων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα των δασικών δρόμων όπου σημειώθηκε η πενιχρή χρηματοδότηση των Δήμων που φτάνει μόλις τα 36.000 ευρώ.

.

«Το σημαντικό για την προστασία από τις πυρκαγιές είναι η πρόληψη και ο απαραίτητος συντονισμός», ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Δήμαρχος κ. Σκάρλος, σημειώνοντας ότι η συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς είναι εξαιρετική και ο Δήμος Σοφάδων, με την Πολιτική Προστασία είναι σε πλήρη ετοιμότητα.

«Θα πρέπει τόσο οι φορείς, όσο και οι δημότες από την πλευρά τους να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες και να συνεργάζονται μεταξύ τους, προκειμένου να προετοιμαστούμε για την αντιμετώπιση πιθανόν προβλημάτων», υπογράμμισε ο ίδιος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος κ. Θάνος Σκάρλος, οι Αντιδήμαρχοι κκ Αθ. Σαμαράς, Αθ. Παππάς, Γ. Τσιώτας, ο εντεταλμένος σύμβουλος δασών κ. Π. Ραγιάς, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Ιωάννης Κουτσομηλιάς, ο Υποδιοικητής Π.Υ Καρδίτσας και εκπρόσωπος ΔΙΠΥΝ Αντιπύραρχος Αυγέρος Στυλιανός, ο Διοικητής της Π.Υ Σοφάδων Αντιπύραρχος Ζαβλάγκας Ευάγγελος, ο Υποδιοικητής της Π.Υ Σοφάδων Πυραγός Παπαπαναγιώτου Φώτιος, ο Διοικητής του ΑΤ Σοφάδων κ. Ιωάννης Τσαχτάνης, η εκπρόσωπος του Δασαρχείου Καρδίτσας κ. Αγναντοπούλου, ο εκπρόσωπος της ΠΕ Καρδίτσας κ. Πέτρος Κωνσταντάκος, η προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος κ. Θεοπούλα Καλοστύπη, η Διευθύντρια της ΔΕΥΑΣ κ. Μαρία Καραγεώργου και πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CF%83%CE%BF%CF%86%CE%AC%CE%B4%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%8C%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B4%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%80%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%AD%CE%BA%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%86%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B1

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: