70 νέα έργα από το Leader του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 στην Καρδίτσα
16 September 2020
Με λήζινγκ η ανανέωση του στόλου της Καθαριότητας στο Δήμο Λαρισαίων
16 September 2020

Δήμος Φαρκαδόνας: Ξεκινά η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας


Ο Δήμος Φαρκαδόνας για 6η συνεχή φορά, θα δώσει το «παρών» στον διεθνή θεσμό «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας», που πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε πολλές χώρες τις Ευρώπης (και όχι μόνο) από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου και στην χώρα μας στηρίζεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο θεσμός δίνει στους δήμους την ευκαιρία να αναπτύξουν στοχευμένες δράσεις και μαζί με τους πολίτες, να ανακαλύψουν και να δημιουργήσουν νέους βιώσιμους και εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης μέσα στις πόλεις τους.

Ο Δήμος Φαρκαδόνας συμμετείχε τα προηγούμενα έτη στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με πολύ μεγάλη επιτυχία, κερδίζοντας έτσι πολλές Εθνικές και Ευρωπαϊκές Διακρίσεις (Golden Participant, Best City Award, CIVITAS Network Member).

Φέτος λόγω των ειδικών συνθηκών που δημιουργεί η πανδημία του κορωνοϊού, θα πραγματοποιηθούν κυρίως δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών , με σεβασμό στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες , για τις φιλικές στο περιβάλλον μετακινήσεις, και για τον συνδυασμό μετακίνησης–φυσικής δραστηριότητας (ποδήλατο, πεζοπορία) και τα οφέλη αυτών στην Υγεία.

Να τονιστεί ότι, ο Δήμος Φαρκαδόνας, συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα URBACT III, με το έργο «Υγιείς Πόλεις», με αιχμή το walkability (ενθάρρυνση βαδίσματος) σε κοινή δράση με τις Ευρωπαϊκές πόλεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Προκειμένου να συνεχίσει και να εξελίξει τη σειρά των επιτυχημένων συμμετοχών, ο Δήμος μας αποφάσισε να συμμετέχει με μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων και στη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Οι δράσεις αναλυτικά θα περιλαμβάνουν

Διανομή και προώθηση της αφίσας της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας σε δημόσιους χώρους, σε σχολεία κ.λπ.

“H Καθημερινή ζωή σε αμαξίδιο”

Ραδιοφωνικός διάλογος με άτομα με αναπηρία και ανταλλαγή εμπειριών σε καθημερινά θέματα κινητικότητας.

“Υγιείς πόλεις”

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα και Υγεία

“Zero-emission Day”

Παρουσίαση υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων από εταιρία αυτοκινήτων για την προώθηση των πράσινων μεταφορών και της βιώσιμης κινητικότητας.

“Ζωγραφίζοντας τον Edgar”

Εκτύπωση της μασκότ της εκστρατείας (Edgar) και της προώθησής της στους μαθητές των δημοτικών και νηπιαγωγείων του Δήμου.

“Μικροί οδηγοί”

Εργαστήριο για ασφαλές περπάτημα, ποδηλασία και πλήρη εκπαίδευση σχετικά με τους κανόνες της ασφαλούς οδήγησης και της κυκλοφορίας στους δρόμους, που διοργανώνεται σε συνεργασία με Σχολή Οδηγών.

“Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο”

Ένα 3ωρο συμβολικό κλείσιμο του κεντρικού δρόμου της Φαρκαδόνας για τα μηχανοκίνητα οχήματα στα πλαίσια της «Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο».

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: