Σε εξέλιξη καθαρισμοί ρεμάτων σε περιοχές του Δήμου Κιλελέρ από την Περιφέρεια Θεσσαλία
2 March 2022
Το πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού στη Θεσσαλία αύριο Πέμπτη
2 March 2022

Δίκτυο αποχέτευσης και Βιολογικό Καθαρισμό αποκτά το Δαμάσι με έργο 3,9 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020

Δίκτυο αποχέτευσης αποκτά το Δαμάσι  με έργο συνολικού προϋπολογισμού 3.930.000 ευρώ που χρηματοδοτείται  από το ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου «Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων και Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων στην Τ.Κ. Δαμασίου του Δήμου Τυρνάβου». Δικαιούχος και φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Τυρνάβου.

«Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο και πρόεδρο της ΔΕΥΑ Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας  2014-2020  χρηματοδοτούμε  ένα έργο ζωής, με βαθύ κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των ανθρώπων στο  Δαμάσι. Δίνουμε λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των λυμάτων, προστατεύουμε τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, βελτιώνουμε την ποιότητα  ζωής.  Όλα τα έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, μικρά και  μεγάλα,  ικανοποιούν τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ανθρώπων, δημιουργούν συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης, προσφέρουν θέσεις εργασίας, μας πάνε όλους μαζί μπροστά» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Δίκτυο  αποχέτευσης 9,2 χιλιομέτρων

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή των δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων στην Τ.Κ. Δαμασίου του Δήμου Τυρνάβου, στην οποία δεν υπάρχουν υποδομές για την διαχείριση των λυμάτων και η διαχείριση γίνεται μέσω ιδιωτικών βόθρων. Κατασκευάζονται: 9.220 μέτρα  αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων,  στα οποία συμπεριλαμβάνεται καταθλιπτικός αγωγός μήκους 926 μ., 200 φρεάτια ελέγχου του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων και  ένα  αντλιοστάσιο αποχέτευσης ακαθάρτων. Επίσης κατασκευάζονται 615 παροχές αποχέτευσης με τα αντίστοιχα φρεάτια πεζοδρομίου για τη σύνδεση των ακινήτων με το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: