Δεύτερο θετικό κρούσμα κορωνοϊού διαγνώστηκε στη Λάρισα
17 March 2020
Ρευματολόγος: Οδηγίες για τον κορωνοϊό και τα αυτοάνοσα νοσήματα
17 March 2020

Δίωξε από το Σπίτι Σου τα Μικρόβια, τα Έντομα και τα Επικίνδυνα Βακτήρια με Αυτό το Δραστικό Αιθέριο Έλαιο

  Τα καθαριστικά προϊόντα που χρησιμοποιούν οι νοικοκυρές περιέχουν χημικές ουσίες – χιλιάδες χημικές ουσίες – ενώ κάποια από αυτά είναι τοξικά.  Τα προϊόντα αυτά δημιουργούν λεκέδες, οι οποίοι μένουν πάνω στις σκληρές επιφάνειες, ενώ απορροφώνται από τις μαλακές επιφάνειες και κυκλοφορούν στην ατμόσφαιρα μετά τη χρήση. Όταν αναπνέουμε ή αγγίζουμε κάτι, το οποίο έχει έρθει σε επαφή με αυτά τα χημικά, οι ουσίες αυτές εισχωρούν στην κυκλοφορία του αίματός μας.

  Υπάρχουν πολλά φυσικά καθαριστικά που έχουν το ίδιο αποτέλεσμα με τα χημικά, χωρίς να απειλούν την υγεία της οικογένειάς μας. Επίσης, τα φυσικά αντιμικροβιακά έχουν γίνει πολύ σημαντικά στην καθημερινότητά μας, καθώς οι άνθρωποι παλεύουν με «σούπερ-έντομα» που έχουν ανοσία στα αντιβιοτικά. Ωστόσο, ελάχιστα είναι τόσο αποτελεσματικά όσο το αιθέριο έλαιο του τεϊόδεντρου στην αντιμικροβιακή προστασία, καθώς έχουν εμφανιστεί νέες εφαρμογές για αυτό το εκχύλισμα του δέντρου της μαλαλεύκης που βρίσκεται στην Αυστραλία.

  Το αιθέριο έλαιο της μαλαλεύκης που προέρχεται από τα φύλλα του δέντρου έχει αντιβιοτικές, αντι-ιικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Ακολουθούν ορισμένοι οικιακοί τρόποι χρήσης αυτού του εκχυλίσματος, οι οποίοι κάλλιστα αντικαθιστούν τα ισχυρά τοξικά χημικά σκευάσματα (1). Είναι απίστευτα ευπροσάρμοστο!

1. Απολύμανση

  Σε μια μελέτη που διεξήχθη το 2010, έγινε σύγκριση της αποτελεσματικότητας του αιθέριου ελαίου του τεϊόδεντρου σε 5 κοινά οικιακά βακτήρια έναντι εμπορικών απολυμαντικών, όπως τα Listerine, Quad 10, και ένα ανώνυμο βιομηχανικό καθαριστικό. Οι μελετητές απέδειξαν ότι το αιθέριο έλαιο του τεϊόδεντρου «είχε την καλύτερη αντιβακτηριδιακή δράση». (2)
Οδηγίες χρήσης: προσθέστε 12-24 σταγόνες αιθέριου ελαίου τεϊόδεντρου για κάθε 500 gr. νερού και ψεκάστε ή εφαρμόστε στις επιφάνειες του σπιτιού που χρειάζονται απολύμανση.

2. Καθαριστικό για όλες τις επιφάνειες.

  Ενώ η μαλαλεύκη είναι έλαιο δεν είναι λιπαρή, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσει όλες τις επιφάνειες, να σκοτώσει μικρόβια και βακτήρια που βρίσκονται στον χώρο. Σε συνδυασμό με ξύδι θα διαλύσει κάθε ρυπαρό σημείο, θα σκοτώσει μικρόβια και θα χαρίσει ωραίο άρωμα. Η προσθήκη βόρακα θα δημιουργήσει ένα απαλό λειαντικό που θα αφαιρέσει εύκολα τη βρωμιά. Συνδυάστε 3-4 σταγόνες αιθέριου ελαίου σε 2 κ.σ. ξύδι και 1 κ.σ. βόρακα. Προσθέστε 500 gr. νερό σε έναν ψεκαστήρα και γεμίστε με νερό. Ανακινήστε για να αναμειχθούν τα υλικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το καθαριστικό σε κάθε σκληρή επιφάνεια, όπως και κάθε καθαριστικό του εμπορίου.

3. Απολυμαντικό Απορρυπαντικό Πιάτων

  Το πλύσιμο κάνει καλό· σε μερικές περιπτώσεις η απολύμανση είναι καλύτερη. Συνήθως, το απλό πλύσιμο των πιάτων με απορρυπαντικό και νερό είναι αρκετό για να απομακρύνει τα βλαβερά μικρόβια. Όταν πλένουμε, όμως, σκεύη που έχουν έρθει σε επαφή με προϊόντα ζώων, η απολύμανση είναι μια πολύ καλή ιδέα που αποτρέπει την διάδοση πιθανότατα βλαβερών μικροβίων. Για να μετατρέψετε το φυσικό απορρυπαντικό πιάτων σας σε ισχυρό αντιβακτηριδιακό, προσθέστε 1-2 σταγόνες αιθέριου ελαίου από τεϊόδεντρο στο μπουκάλι του υγρού απορρυπαντικού πιάτων και μετά γεμίστε με το κανονικό σας απορρυπαντικό πιάτων.

  Θα εκπλαγείτε εάν μάθετε τι περιέχουν τα απορρυπαντικά πιάτων που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Ορισμένα περιέχουν φορμαλδεΐδη, θειϊκό οξύ και άλλες καρκινογόνες χημικές ουσίες. Σίγουρα δεν θέλετε τα παιδιά σας να γευματίζουν σε πιάτα που ενδεχομένως να τους προκαλέσουν κάποια ασθένεια εάν υπάρχουν τυχόν υπολείμματα αυτών των σκευασμάτων.

4. Αντιμικροβιακό Απορρυπαντικό Ρούχων

  Η προσθήκη μαλαλεύκης στο απορρυπαντικό πλυντηρίου εξυπηρετεί 2 ανάγκες: απομακρύνει μικρόβια που ενδεχομένως να υπάρχουν στα ρούχα και διατηρεί καθαρούς τους μηχανισμούς του πλυντηρίου, χωρίς μούχλα. Μπορείτε να προσθέσετε λίγες σταγόνες στον χώρο της πρόπλυσης ή μαζί με το υγρό απορρυπαντικό και θα έχετε πεντακάθαρα ρούχα με όμορφο άρωμα.

5. Εντομοαπωθητικό Μυρμηγκιών

  Τα μυρμήγκια είναι μια συνήθης ενόχληση την άνοιξη και το καλοκαίρι. Η τοποθέτηση τοξικών χημικών στο πάτωμα ως απωθητικό προσθέτει έναν περαιτέρω κίνδυνο για τα παιδιά και τα κατοικίδια. Ευτυχώς, τα μυρμήγκια (και οι κατσαρίδες!) απεχθάνονται το αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου, οπότε αυτός είναι ένας τρόπος να κρατήσετε έξω αυτούς τους ανεπιθύμητους επισκέπτες. Τοποθετήστε ελάχιστες σταγόνες αιθέριου ελαίου στα σημείο που έχετε παρατηρήσει από το οποίο τα έρποντα έντιμα εισέρχονται στο σπίτι σας.Φτιάχνοντας μια γραμμή άμυνας από μαλαλεύκη τα έντομα θα κάνουν επί τόπου στροφή και θα αναζητούν νέες επιλογές.Μπορείτε επίσης να αναμίξετε ελάχιστες σταγόνες αιθέριου ελαίου τεϊόδεντρου με νερό και να ψεκάσετε κοντά στα περβάζια της πόρτας και των παραθύρων για να φράξετε κάθε οδό που ενδεχομένως να αναζητήσουν αυτοί οι ανθεκτικοί επισκέπτες.

  Το αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου είναι ένα μη-τοξικο αντιμικροβιακό πολλαπλών εφαρμογών.

  Άλλες χρήσεις του εκχυλίσματος ελαίου:

  • Αποσμητικό παπουτσιών
  • Αφαίρεση μούχλας
  • Απολυμαντικό χεριών
  • Απωθητικό κουνουπιών

Τώρα που γνωρίζετε την ύπαρξη του αιθέριου ελαίου από τεϊόδεντρο, πετάξτε μακριά τα χημικά καθαριστικά και φροντίστε το σπίτι σας με φυσικό και αρωματικό τρόπο!

Πηγή : share24.gr 

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: