Κοροναϊός – Νέα τρέλα των αρνητών οι εκταφές νεκρών – Τι κρύβεται πίσω από τις μαζικές αιτήσεις
24 September 2021
Απλοποιείται η διαδικασία καταχώρησης ληξιαρχικών πράξεων στο εξωτερικό
24 September 2021

Δεκάδες μηνύσεις σε βάρος αστυνομικών από αρνητές

Τουλάχιστον 20 είναι τα περιστατικά μηνύσεων εις βάρος αστυνομικών που υπηρετούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας από ομάδες πολιτών που αρνούνται να συμμορφωθούν στα μέτρα που λαμβάνονται κατά της πανδημίας.

Αυτό τονίζεται σε επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας που απευθύνεται προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα ζητώντας την εξαίρεση των Αστυνομικών από την αυτόφωρη διαδικασία όπως συμβαίνει πλέον με εκπαιδευτικούς και ιατρούς, όταν η μήνυση σχετίζεται με την εφαρμογή μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Στην ίδια επιστολή τονίζεται ότι ιδιαίτερη έκταση έχει λάβει το φαινόμενο στην περιοχή του Μουζακίου από συγκεκριμένη ομάδα πολιτών οι οποίοι αρνούνταν επιδεικτικά να συμμορφωθούν στις υποδείξεις των αστυνομικών και απαντούν με μηνύσεις.

Αναλυτικά η επιστολή:

Κύριε Υπουργέ,

Αρκετά είναι πλέον και στη χώρα μας τα περιστατικά μηνύσεων από πολίτες, οι οποίοι δηλώνουν αρνητές σε κάθε μέτρο, που η κυβέρνηση λαμβάνει, κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, δηλώνοντας άλλοτε υπερασπιστές του Συντάγματος κι άλλοτε πολέμιοι συνωμοσιών που σκοπό έχουν να καταστρέψουν το ανθρώπινο γένος. Αποδέκτες αυτών των μηνύσεων δεν είναι άλλοι από τους κρατικούς λειτουργούς, οι οποίοι πασχίζουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, σύμφωνα με τους νόμους και τις οδηγίες που δίδονται για να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία.

Οι Έλληνες Αστυνομικοί από την αρχή της πανδημίας ρίχτηκαν στη μάχη κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού και σιγά σιγά αποτέλεσαν τον αποδιοπομπαίο τράγο, καθώς έγιναν αποδέκτες φραστικών, σωματικών και νομικών επιθέσεων, στην άσκηση των καθηκόντων τους. Στην Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας, κατά τη διάρκεια την πανδημίας, έως και σήμερα, έχουν καταγραφεί περισσότερα από είκοσι (20) περιστατικά μηνύσεων εις βάρος Αστυνομικών, με τις περισσότερες απ’ αυτές να καταγράφονται στο Αστυνομικό Τμήμα Μουζακίου, από συγκεκριμένη ομάδα πολιτών, οι οποίοι αρνούνταν επιδεικτικά να συμμορφωθούν στις υποδείξεις των συναδέλφων μας και σε κάθε επιβολή διοικητικού προστίμου, που η νομοθεσία επιτάσσει.

Κύριε Υπουργέ, χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία την κυβέρνησης, μέσω του προσώπου σας, να προστατεύσει ως πολιτεία, ομάδες εργαζομένων που γίνονται αποδέκτες μηνύσεων, όταν εφαρμόζουν την υφιστάμενη νομοθεσία και την πρόθεσή σας να εισάγεται για διαβούλευση, στο νέο Ποινικό Κώδικα, την προστασία του Ιατρικού και Εκπαιδευτικού προσωπικού της χώρα μας.

Παρακαλούμε, ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Καρδίτσας και ως εκπρόσωποι εργαζομένων, οι οποίοι έχουν γίνει αποδέκτες επανειλημμένων μηνύσεων από διάφορες ομάδες ευφάνταστων επαναστατών, όπως ενταχθούν στις διατάξεις της μη αυτόφωρης διαδικασίας και οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Αστυνομίας, για μηνύσεις που απορρέουν από την άσκηση των καθηκόντων τους και σχετίζονται με μέτρα που αφορούν τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προστασία του γενικού πληθυσμού από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: