Απλοποιείται η διαδικασία καταχώρησης ληξιαρχικών πράξεων στο εξωτερικό
24 September 2021
Στ. Πέτσας: Το 2022 ο ανασχεδιασμός των ΚΑΠ της Αυτοδιοίκησης
24 September 2021

Δεκατιανό για 200 άπορους μαθητές

Χέρι βοήθειας σε περισσότερους από 200 μαθητές και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης τείνει η Μητρόπολη Δημητριάδος, φροντίζοντας, μεταξύ άλλων, για τη σίτιση παιδιών, που ζουν σε συνθήκες φτώχειας.
Με το κοινωνικό και ευρύτερα φιλανθρωπικό έργο να αποτελεί προτεραιότητα και στην περίοδο της πανδημίας, η τοπική Εκκλησία, σε συνεργασία με τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και τους διευθυντές των σχολείων, συμβάλλει τα μέγιστα στην κάλυψη των αναγκών σίτισης δεκάδων παιδιών.
Με τη συνδρομή εντεταλμένων ιερέων, οι οποίοι βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τις σχολικές μονάδες της περιοχής, δεκάδες μαθητές λαμβάνουν το καθημερινό κολατσιό, με απόλυτη διακριτικότητα, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί από τον σχολικό ή κοινωνικό περίγυρο.
Με την επιστροφή των μαθητών στο σχολείο, τίθεται και πάλι σε ισχύ η πρωτοβουλία αλληλεγγύης που δίνει ανάσα σε δεκάδες οικογένειες και ισάριθμα παιδιά, που στερούνται ακόμη και τα αναγκαία.
«Εχουμε στείλει λίστα με τους εντεταλμένους ιερείς σε όλα τα σχολεία και είμαστε στη διάθεση των διευθυντών, περιμένοντας να μας ενημερώσουν για τις ανάγκες και τις περιπτώσεις που υπάρχουν σε κάθε σχολείο» αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος.
Στήριγμα για πολλούς άπορους μαθητές το κολατσιό που προσφέρεται από τη Μητρόπολη Δημητριάδος, με τον Σεβασμιώτατο να υπογραμμίζει ότι «το πρόβλημα αντιμετωπίζεται, διότι υπάρχουν και άλλοι φορείς που βοηθούν, για να είναι οργανωμένη η προσπάθεια. Υπάρχει ετοιμότητα, οι διευθυντές των σχολείων έχουν λίστες με τα ονόματα των εντεταλμένων ιερέων, στους οποίους μπορούν να απευθυνθούν για οποιοδήποτε ζήτημα προκύψει».
Με διαρκή τηνφροντίδα για τα παιδιά, η τοπική Εκκλησία πρόκειται να υλοποιήσει πρόγραμμα επιμόρφωσης, ιδιαίτερα σε μουσικά όργανα, στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούνται για τους Ρομά στην περιοχή του Αλιβερίου, πάντα με βάση τα πρωτόκολλα που προβλέπονται λόγω της πανδημίας.
Στις επάλξεις και τα Σπίτια Γαλήνης της Μητρόπολης Δημητριάδος, που άνοιξαν, για να προσφέρουν και πάλι ζεστό φαγητό σε όσους χρειάζονται βοήθεια. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τον αριθμό των σιτιζομένων, ενώ αναμένεται να προσδιοριστεί περί τα τέλη του μήνα.
Κοντά στις ανάγκες των μαθητών όλοι οι ενοριακοί ναοί κι όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο π. Καλλίνικος Γεωργακόπουλος, προϊστάμενος του ιερού ναού Αγίου Κωνσταντίνου Βόλου «φέτος, μετά από την παύση ενός έτους, επανέρχεται το δεκατιανό στο σχολείο και είμαστε σε ετοιμότητα, περιμένοντας να ενημερωθούμε για τον αριθμό των παιδιών που έχουν ανάγκη από βοήθεια».
Με το Σπίτι Γαλήνης του Αγίου Κωνσταντίνου να έχει ανοίξει, προσφέρεται μαγειρεμένο φαγητό σε 40 περίπου άτομα, ενώ διανέμονται, στο μεταξύ, τρόφιμα σε 50 περίπου άτομα, που έχουν τη δυνατότητα να μαγειρεύουν. «Το κοινωνικό έργο αποτελεί προτεραιότητα, ενώ παράλληλα, φροντίζουμε να τηρούμε τα μέτρα, λόγω της πανδημίας» τονίζει ο π. Καλλίνικος.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: