ΥΠΕΣ: Ποιες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων υποχρεώνονται να υποβληθούν σε self test
19 April 2021
Τον ιστορικό Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Ψηλώματος αποκαθιστά η Περιφέρεια Θεσσαλίας
19 April 2021

Δεν επέτρεψαν σε σχολείο την είσοδο μαθητών με αρνητικό test!

Πολλά είναι τα περίεργα και τα παράξενα που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο χώρο της εκπαίδευσης, με την είσοδο των self tests στη ζωή μαθητών και εκπαιδευτικών. Όπως καταγγέλλει γονέας στο magnesianews.gr σήμερα Δευτέρα 19-4-21 το πρωί στο 6ο Γενικό Λύκειο Βόλου δεν επιτράπηκε η είσοδος σε μεγάλο αριθμό μαθητών οι οποίοι είχαν μαζί τους εκτυπωμένη υπεύθυνη δήλωση self test αλλά δεν κατείχαν κάποιον κωδικό εγγράφου.

Όπως σημειώνει ο γονιός απευθυνόμενος στο magnesianews.gr στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης self-testing.gov.gr στην καρτέλα: Σχολική κάρτα για COVID-19 υπάρχουν δύο επιλογές με τις οποίες μπορείς να δηλώσεις το αποτέλεσμα του self test.

Στην 1η επιλογή οδηγείσαι σε περιβάλλον που κάνεις είσοδο με κωδικούς taxisnet η web banking και αφού κανείς την δήλωση σου καταχωρείται και ένας αριθμός εγγράφου. Στην 2η επιλογή (συνημμένο screenshot) ως εναλλακτική μπορεί ο γονέας η ο ενήλικος μαθητής να κατεβάσει το έγγραφο ως έτοιμη κενή φόρμα σε μορφή PDF, να συμπληρώσει εκεί τα στοιχεία του, τον τύπο self test που διενήργησε καθώς και το αποτέλεσμα του τεστ. Σε αυτή την περίπτωση δεν παρέχεται από την πλατφόρμα κάποιος κωδικός εγγράφου στον χρήστη.

«Γιατί λοιπόν η διεύθυνση του 6ου Γενικού Λυκείου Βόλου σήμερα το πρωί απαγόρεψε την είσοδο σε τόσους μαθητές παρότι είχαν στα χέρια τους υπογεγραμμένες υπεύθυνες δηλώσεις self test (αρνητικού μάλιστα αποτελέσματος), προβλεπόμενες σύμφωνα με ολα τα παραπάνω και ζητούσαν από τους μαθητές επίμονα αριθμό εγγράφου ώστε να τους επιτραπεί η είσοδος στο σχολείο;», αναρωτιέται ο γονέας, που δεν μπόρεσε να βρει απάντηση και απευθύνθηκε για τη δημοσιοποίηση του γεγονότος στο magnesianews.gr

Μάλιστα ο ίδιος τονίζει πως στη 2η επιλογή καταγραφής του τεστ(εναλλακτική) μέσω PDF δεν δίδεται κάποιος αριθμός εγγράφου και θεωρείται καθόλα έγκυρη και νόμιμη, ενώ σημειώνει πως με τις ίδιες εκτυπωμένες υπεύθυνες δηλώσεις επιτράπηκε κανονικά η είσοδος όλη την προηγούμενη εβδομάδα στους μαθητές.

« Αν άλλαξε κάτι αυτή την εβδομάδα γιατί δεν υπάρχει ενημέρωση η αλλαγή στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης… Ή αν αυτή η ταλαιπωρία παιδιών και κηδεμόνων σήμερα έγινε από πρωτοβουλία του σχολείου ας μας ενημερώσουν βάση ποιάς οδηγίας (και απο που) η ποιάς εγκυκλίου απορρίψανε τον εναλλακτικό τρόπο υπεύθυνης δήλωσης της ιστοσελίδας της κυβέρνησης και δεχόντουσαν μόνο την 1η επιλογή», καταλήγει ο γονιός.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: