Μεταξουργείο: Σκηνικό έντασης έξω από τα γραφεία του ΟΣΕ
9 March 2023
Απόρριψη περιβαλλοντικής αδειοδότησης 7 αιολικών σταθμών στα όρια των νομών Καρδίτσας και Τρικάλων
9 March 2023

«Δεν υποτασσόμαστε»: Η αστυνομία επιτέθηκε με σπρέι πιπεριού στην φεμινιστική διαμαρτυρία στην Τουρκία

Την διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας προσπάθησε να διαλύσει η αστυνομία και γι’ αυτό προχώρησε σε χρήση σπρέι πιπεριού.

Γυναίκες φώναζαν «Δεν σιωπούμε, δεν φοβόμαστε, δεν υποτασσόμαστε», καθώς έσπρωχναν ασπίδες των ΜΑΤ, πυροδοτώντας συμπλοκές με την αστυνομία, ενώ το υπόλοιπο πλήθος περίπου 2.000 ανθρώπων διασκορπίστηκε.

REUTERS/Kemal Aslan

Η αστυνομία είχε αποτρέψει το πλήθος να πραγματοποιήσει πορεία στο κέντρο της πόλης, αφού οι τοπικές αρχές εξέδωσαν ανακοίνωση λέγοντας ότι δεν θα επιτρέψουν πορείες, διαδηλώσεις. Οι τοπικοί σταθμοί του μετρό είχαν κλείσει από νωρίς το απόγευμα.

«Κυβέρνηση παραιτήσου», φώναζε το πλήθος κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης. «Είμαστε θυμωμένοι, είμαστε σε πένθος, είμαστε σε φεμινιστική εξέγερση», έγραφε ένα μεγάλο πανό που κρατούσαν διαδηλωτές.

Η πορεία διοργανώθηκε λίγο περισσότερο από δύο μήνες πριν από τις κρίσιμες τουρκικές εκλογές, και λίγο περισσότερο από ένα μήνα μετά τους καταστροφικούς σεισμούς στη νότια Τουρκία που σκότωσαν περισσότερους από 52.000 ανθρώπους.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: