Τα κατοικίδια φαίνεται ότι προστατεύουν το μυαλό στα γηρατειά
4 March 2022
Καρδίτσα: Νεκρός σε εκτός λειτουργίας κατάστημα εντοπίστηκε 36χρονος άνδρας
5 March 2022

Δηλητηρίασαν 4 σκυλιά δίπλα στις Φοιτητικές Εστίες στην Καρδίτσα

Φρικτό θάνατο βρήκαν 4 αδέσποτα σκυλιά που σύχναζαν για πολλά χρόνια στο χώρο του Παραρτήματος Καρδίτσας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ιδιαίτερα στην περιοχή των Φοιτητικών Εστιών, όπου οι διαμένοντες φοιτητές, αλλά και συμφοιτητές τους τα τάιζαν και τα φρόντιζαν καθημερινά καλύπτοντας ακόμα και την φαρμακευτική τους αγωγή, όποτε χρειαζόταν και  έχοντας αναπτύξει έναν ιδιαίτερο συναισθηματικό δεσμό μαζί τους.

Δεσμό που κάποιος ή κάποιοι έκοψαν με τον πιο βίαιο τρόπο θανατώνοντάς τα.

Τα έψαχναν στο σκοτάδι…

Το περιστατικό σημειώθηκε σύμφωνα με το ρεπορτάζ του KarditsaLive.Net τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης (3/3), όταν φοιτητές διαπίστωσαν ότι ένα από τα σκυλιά που βρίσκονταν σε κοντινό σημείο δεν ήταν σε καλή κατάσταση και εμφάνιζε ανησυχητικά συμπτώματα. Προσπάθησαν να το βοηθήσουν, αλλά ήταν ήδη αργά και το σκυλί πέθανε μετά από λίγα λεπτά μπροστά τους. Σοκαρισμένοι από το συμβάν και ανήσυχοι γιατί δεν έβλεπαν τα άλλα τρία σκυλιά που σύχναζαν στο σημείο άρχισαν να τα αναζητούν μέσα στο σκοτάδι στη γύρω περιοχή και γρήγορα οι φόβοι τους επαληθεύθηκαν εντοπίζοντάς τους νεκρά σε διάφορα σημεία. Σε σημείο κοντά στο πρώτο σκυλί βρέθηκαν από φοιτητές κάποια χάπια που πιθανόν να ήταν αυτά που χρησιμοποιήθηκαν για την βίαιη θανάτωση των ζώων, τα οποία τα παιδιά πέταξαν αμέσως στα σκουπίδια για να μην προκαλέσουν κι άλλο θάνατο αδέσποτου ζώου.

Το νέο της βίαιης θανάτωσης των ζώων που είχαν ουσιαστικά «υιοθετηθεί» από τους φοιτητές διαδόθηκε ταχύτατα στην φοιτητική κοινότητα προκαλώντας αναστάτωση και θλίψη ακόμα και σε αποφοίτους που έχουν ολοκληρώσει αρκετά χρόνια πριν τις σπουδές τους στην πόλη μας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η ηλεκτρονική εφημερίδα μας ενημερώθηκε για το θλιβερό περιστατικό από απόφοιτη που μένει πλέον εκτός Καρδίτσας.

Οι φοιτητές ευελπιστούν ότι θα βρεθεί ο δράστης ή οι δράστες της δολοφονίας των ζώων και θα υποστεί τις συνέπειες της αποτρόπαιας πράξης του.

Βαρύτατες οι ποινές που προβλέπει ο νέος Νόμος για θανάτωση ζώου

Σύμφωνα με τον νέο νόμο 169/18-9-2021 ο φόνος και ο βασανισμός των ζώων, με την εσκεμμένη πρόκληση έντονου σωματικού πόνου ή σωματικής εξάντλησης, επικίνδυνης για την υγεία τους, ιδίως με δηλητηρίαση, στραγγαλισμό, απαγχονισμό, πνιγμό/πνιγμονή, πρόκληση εγκαύματος, θερμοπληξία, ηλεκτροπληξία, κρυοπαγήματα, σύνθλιψη, ακρωτηριασμό (μη θεραπευτικό), πυροβολισμό (πρόκληση τραύματος ή θάνατος ζώου) τιμωρούνται με ποινή κάθειρξης μέχρι 10 έτη και με χρηματική ποινή μέχρι 500 ημερήσιες μονάδες, το ύψος εκάστης των οποίων ορίζεται από 50 έως 100 ευρώ. Επίσης, το πρόστιμο που καλείται να πληρώσει ο δράστης θα είναι 30.000 έως 50.000 ευρώ για κάθε ζώο, αλλά και για κάθε περιστατικό.

Karditsalive.net

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: