Χειμώνας τέλος: Ο πελαργός κατέφθασε στο Ριζοβούνι!
24 February 2021
Εργα ανακατασκευής στο Κυνοκομείο Λάρισας
24 February 2021

Δημιουργήθηκε παρατηρητήριο για τα ΣΒΑΚ

Σε μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία προχώρησε η ΠοδηλΑττική Κοινότητα αναπτύσσοντας μία πλατφόρμα παρακολούθησης όλων των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που αναπτύσσονται αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα.
Ετσι οι πολίτες και βέβαια και οι ποδηλάτες σε όλη τη χώρα και όχι μόνο θα μπορούν όχι μόνο να παρακολουθήσουν την εξέλιξη και τον σχεδιασμό Βιώσιμης Κινητικότητας στην γειτονιά τους αλλά και τον τρόπο και καλές πρακτικές σε άλλες περιοχές.
Η πλατφόρμα περιλαμβάνει τα link όλων των δήμων που έχουν αναρτήσει σε δημόσια διαβούλευση το ΣΒΑΚ και συνεχώς εμπλουτίζεται. 162 Δήμοι έχουν κάνει ΣΒΑΚ.
Η πλατφόρμα προφανώς θα ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση όλων των ενδιαφερομένων μερών για το τι είναι πραγματικά ΣΒΑΚ και πως τελικά πρέπει να διαμορφωθούν και οι όροι διακήρυξης αλλά και η προετοιμασία τους στην κοινωνία.

Είναι ΣΒΑΚ μια κυκλοφοριακή μελέτη που περιλαμβάνει και έναν ή δύο πεζόδρομους ή ποδηλατόδρομους; Σύμφωνα με την μέχρι τώρα πρακτική είναι. Οδηγεί όμως κάτι τέτοιο σε μια περιβαλλοντική αναβάθμιση; Η θα πάρουμε ως τελικό αποτέλεσμα την διευκόλυνση και την πρόσθετη χρήση του Ι.Χ. καθώς και διαδρομές πεζών ή ποδηλάτων που δεν θα χρησιμοποιούνται από κανέναν και θα καταλήξουν να είναι πάρκινγ αυτοκινήτων όπως έχει γίνει σε πολλούς δήμους;

Ας ελπίζουμε ότι μια κεντρική διαβούλευση μέσω της πλατφόσμας της ΠοδηλΑτιτκής θα βρει έναν καλό δρόμο να αναπνεύσουν λίγο οι πόλεις μας και να κατοχυρωθούν τα δικαιώματα Πεζών και Ποδηλάτων.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: