Πλωτό φράγμα θα εμποδίζει μετανάστες και πρόσφυγες να προσεγγίζουν στα ελληνικά νησιά
30 January 2020
Β. Πινακάς: «Ο κ. Κουρέτας αγνοεί βασικά θέματα της καθημερινότητας των Θεσσαλών πολιτών»
30 January 2020

Δημ. Κουρέτας: “Η απόλυτη απαξίωση του Περιφερειακού Συμβουλίου”

Χθες παρόλο που βρίσκομαι στο 58ο έτος της ηλικίας μου και δεν θα έπρεπε να εκπλήσσομαι απο τίποτα, χθές εξεπλάγην για την απαξίωση που έχει οδηγήσει ο κ. Αγοραστός την λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου.

Τα σοβαρά θέματα που αφορούν την ουσιαστική παρέμβαση της περιφέρειας στην ζωή των κατοίκων, τα έχει μεταφέρει ο Περιφερειάρχης στην ολιγομελή οικονομική επιτροπή που έχει τον πληρη ελεγχο, και έφτασε το περιφερειακό συμβούλιο να συζητά επί 3 (!) ώρες τις επερωτήσεις για τις βάσεις του ΝΑΤΟ στη Σούδα, και αν θα έπρεπε να δώσουμε 1900 ( !!!) ευρώ να αγοράσει η περιφέρεια ξυλορακέτες για τα παιδιά που κάνουν διακοπές το καλοκαίρι στη Σκόπελο (!) ( θεμα 9ο στη χθεσινη ημερησια συζητηση του ΠΣ).

Είναι ντροπή ενα όργανο που θα έπρεπε να συζητιούνται τα σοβαρά αναπτυξιακά ζητήματα να μην κουβεντιάζονται.

Ενα παράδειγμα: Η επερώτηση της παράταξης ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για την μη αποστολή προτάσεων για το νεο ΕΣΠΑ στο Υπουργείο Οικονομικών και απο εκεί στην Κομισιόν, συζητήθηκε στις 21.40 μετα απο 3 ωρες αστείας συζήτησης για τις βάσεις του ΝΑΤΟ στη Σούδα, όταν είχαν φύγει ολα τα ΜΜΕ.

Η απαντηση βεβαια του κ. Αγοραστού ηταν 2 λεπτών και εντελως ανεπαρκής, δείγμα του πως βλέπει τα πράγματα. Δηλαδή έχει μια δικη του προσωπικη ατζεντα στην οποία οτι δεν τον συμφέρει, το βγάζει απο την συζήτηση. Αυτό έγινε σκόπιμα, γιατί αν είχε τηρηθεί η σωστή διαδικασία έπρεπε η επερώτηση της Πρωτοβουλίας να συζητηθεί πρώτη στις 6 το απογευμα, γιατι κατατεθηκε πρωτη στις 11 ιανουαρίου . παρόλα αυτα προηγηθηκαν οι επερωτησεις για τις βάσεις του ΝΑΤΟ, διότι αυτα ανοίγουν μια μεγάλη συζήτηση που δεν οδηγεί πουθενα.

Λυπάμαι μπορεί να μας έχει ψηφίσει το 6% των πολιτών, αλλά εμεις θα τιμήσουμε στο ακέραιο την ψήφο των πολιτών και θα ασχολούμαστε με τα καθαρά αναπτυξιακά ζητηματα της περιφέρειας, που δυστυχώς η ανεπάρκεια του περιφερειάρχη έχει καταδικάσει του Θεσσαλούς να συζητάνε για τις βάσεις του ΝΑΤΟ το 2020……

Τελειώνω με το πιο σοβαρό. Καμμία παραταξη δεν εχει εξοπλισμενο χωρο με αποσπασμενο υπαλληλο μεσα στο κτιριο της περιφέρειας, με αποτελεσμα να βρισκονται οι παραταξεις εξω απο τον χωρο χωρις να μπορουν να λειτουργησουν. Φανταζεστε τα κομματα στη βουλή να μην είχαν γραφεια και υπαλλήλους και να συνεδριαζαν στα γυρω καφε στο Συνταγμα?

Αυτο συμβαινει το 2020 στην περιφερεια Θεσσαλιας. Ετσι μπορει να λειτουργησει η δημοκρατια?

Δημήτρης Κουρέτας

Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας

Επικεφαλής “Πρωτοβουλίας”

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: