Πρωτότυπο εικαστικό αφιέρωμα στον Λόρδο Βύρωνα
12 July 2024
Συνεδριάζει την Τρίτη 16 Ιουλίου το Δ.Σ. Καρδίτσας
12 July 2024

Διαδικασία για την πιστοποίηση παιδικών χαρών ξεκινά ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα

Τη διαδικασία πιστοποίησης παιδικών χαρών ξεκινά ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα με τη απόφαση απ’ ευθείας ανάθεσης της προαναφερόμενης υπηρεσίας στον οικονομικό φορέα «TÜV HELLAS (TÜV NORD) A.E.», έναντι ποσού 2.932,60 ευρώ.

Πρόκειται για 11 παιδικές χαρές στις Τ.Κ. Μορφοβουνίου (Ανάντι Γηπέδου), Μεσενικόλα (Πλατεία Σαρρή), Κερασιάς (Πολιτιστικό Κέντρο), Καρίτσας (Αγροτικό Ιατρείο), Καλύβια Πεζούλας (Θέση Λιβάδι), Νεοχωρίου(Θέση Κοτρωνάκια), Κρυονερίου (θέση Πλάτανος), Μπελοκομίτη (Εκκλησία Αγίων Αποστόλων), Φυλακτής (Πλατεία), Καρβασαρά (Γήπεδο), Αγ. Αθανασίου Λαμπερού (Δημοτικό σχολέιο).

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση η διαδικασία που θα ακολουθείται είναι η εξής:

1) Έλεγχος-Πιστοποίηση παιδικών χαρών

-Αρχική επιθεώρηση των παιδικών χαρών.
Πραγματοποιείται επιτόπιος έλεγχος και καταγραφή της παιδικής χαράς, των παιχνιδιών και της εγκατάστασής τους, των χώρων και των δαπέδων πτώσης σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ελληνικής νομοθεσίας και των σχετικών διεθνών προτύπων. Πιο αναλυτικά η αρχική επιθεώρηση περιλαμβάνει διαστασιολογικό και οπτικό έλεγχο των παιχνιδιών, έλεγχο της εγκατάστασης των παιχνιδιών (έδραση, αγκύρωση, αποστάσεις ασφαλείας, κ.λπ.), έλεγχο χώρων και δαπέδων πτώσης.

Σύνταξη ευρημάτων της αρχικής επιθεώρησης για κάθε παιδική χαρά

Βάσει των αποτελεσμάτων της αρχικής επιθεώρησης συντάσσεται Έκθεση με τα αναλυτικά στοιχεία που προκύπτουν από τον διενεργηθέντα έλεγχο, τις συμμορφώσεις και ελλείψεις της παιδικής χαράς. Για κάθε παιδική χαρά θα παραδοθεί συμπληρωμένο ειδικό έντυπο στο οποίο θα καταγράφεται το εύρημα (μη συμμόρφωση) με φωτογραφική τεκμηρίωση.

-Επανάληψη της επιθεώρησης (σε όσους χώρους παραστεί ανάγκη)

Όπου απαιτείται, επαναλαμβάνεται η επιθεώρηση για να διαπιστωθεί εάν έχουν γίνει οι απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε η παιδική χαρά να πληροί τις οριζόμενες προϋποθέσεις.

-Έκδοση Πιστοποιητικού Συμμόρφωσης.

Εφόσον διαπιστωθεί από την αρχική ή επαναληπτική επιθεώρηση ότι ικανοποιούνται οι απαιτήσεις των προτύπων και της νομοθεσίας, ο φορέας ελέγχου εκδίδει το πιστοποιητικό συμμόρφωσης.

2) Έλεγχος ικανότητας απορρόφησης πρόσκρουσης των δαπέδων
Θα γίνουν οι κατάλληλες μετρήσεις (HIC) με διακριβωμένο όργανο HIC tester, σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ 1177, ώστε να προσδιοριστεί το κρίσιμο ύψος πτώσης του δαπέδου. Τα αποτελέσματα του ελέγχου θα καταγραφούν στην έκθεση της αρχικής επιθεώρησης.

Π.Κ.

φωτογραφία αρχείου

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%87%CE%B1%CF%81%CF%8E%CE%BD-%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%AC-%CE%BF-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%BB%CE%AF%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B1

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: