Μπορεί ο Κιρ Στάρμερ να αλλάξει τη Μεγάλη Βρετανία; To περίεργο σοσιαλιστικό κοκτέιλ και το φάντασμα του Κόρμπιν
23 June 2024
Χιλιάδες γυναίκες στους δρόμους της Γαλλίας ενάντια στην ακροδεξιά
23 June 2024

Διαδικτυακά θα μεταδίδονται πλέον οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου

Διαδικτυακά θα μεταδίδονται στο εξής οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση που έλαβε στην χθεσινοβραδινή συνεδρίασή του κάνοντας δεκτή τη σχετική εισήγηση της Προέδρου κ. Φ. Δασκάλου.

Όπως ανέφερε η Πρόεδρος η βιντεοσκόπηση και αναμετάδοση στο διαδίκτυο των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, αν και δεν προβλέπεται από ρητή διάταξη νόμου, εξυπηρετεί άμεσα τις λειτουργικές ανάγκες τον Δήμου παρέχοντας τη δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης των δημοτών για τις δράσεις και τη λειτουργία του Δήμου και συμβάλλει με τον τρόπο αυτό στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη εκπλήρωση των σκοπών και της αποστολής του.

Επιπλέον, όπως επισήμανε οι ενδεικτικά προβλεπόμενες από τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων δυνατότητες παρακολούθησης των συνεδριάσεων και πρόσβασης των δημοτών στις αποφάσεις και τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου αποτελούν τη θέσπιση ενός ελάχιστου πλαισίου πληροφόρησης των δημοτών με σκοπό την ενεργή συμμετοχή τους στην αντιμετώπιση των ζητημάτων τοπικού ενδιαφέροντος, χωρίς να αποκλείουν και τη ρύθμιση, στο πλαίσιο της αρχής της διαφάνειας της δράσης της διοίκησης, πρόσθετων δυνατοτήτων ενημέρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω διαδικτύου μεταδίδονται επίσης και οι συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Καρδίτσας, Σοφάδων και Λίμνης Πλαστήρα καθώς και του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας σε  αντίθεση με τους Δήμους Αργιθέας και Παλαμά από την Π.Ε. Καρδίτσας που προς το παρόν δεν παρέχουν αυτή τη δυνατότητα στους δημότες τους.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%B1%CE%BA%CE%AC-%CE%B8%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B4%CE%AF%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%BB%CE%AD%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%B1%CE%BA%CE%AF%CE%BF%CF%852

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: