Κλιματική αλλαγή: Oι επιπτώσεις και οι κίνδυνοι στις μεταφορές
16 November 2019
Μερομήνια : Άσπρα Χριστούγεννα ;
17 November 2019

Δικαιώματα ατόμων με αναπηρία

Με την ιδιότητα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF) ο Ιωάννης Βαρδακαστάνης, πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, είχε συνάντηση με τον αρμόδιο Επίτροπο για την απασχόληση Nicolas Schmit την Τρίτη 12 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Βαρδακαστάνης τόνισε ότι είναι σημαντικό να επιτευχθούν ίσα δικαιώματα για τα άτομα με αναπηρία, για το 15% δηλαδή του ευρωπαϊκού πληθυσμού και ενημέρωσε τον Επίτροπο για τις προτεραιότητες του αναπηρικού κινήματος που σχετίζονται με το αντικείμενό του, όπως είναι:

Η υιοθέτηση μιας ισχυρής ευρωπαϊκής ατζέντας για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία 2020-2030, η οποία καθιστά την Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία πραγματικότητα στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Η εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Πυλώνα των Κοινωνικών Δικαιωμάτων, και ειδικότερα της αρχής 17: Σχετικά με την ισότιμη ένταξη των ατόμων με αναπηρία.

Η κατάργηση των εμποδίων στην ελεύθερη κυκλοφορία στην εργασία (και στη ζωή): τα άτομα με αναπηρία εξακολουθούν να στερούνται του δικαιώματός τους να ζουν και να εργάζονται σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ

Η διασφάλιση ότι το πρόγραμμα της Κομισιόν Youth Guarantee θα υποστηρίξει ορθά τους νέους με αναπηρία.

Η ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην ανοιχτή αγορά εργασίας: Τα στοιχεία της ΕΕ δείχνουν ότι κατά μέσο όρο μόνο το 50,8% των ατόμων με αναπηρία στην ΕΕ απασχολείται, έναντι 74,8% για τα άτομα χωρίς αναπηρία.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Βαρδακαστάνης τόνισε το εξής: «Χρειαζόμαστε ισότιμη πρόσβαση στην ανοιχτή αγορά εργασίας και αυτό περιλαμβάνει την ελευθερία να εργαζόμαστε όπου θέλουμε στην ΕΕ. Βασιζόμαστε στον Επίτροπο Schmit να διασφαλίσει την ίση πρόσβαση».

Από την πλευρά του ο Επίτροπος τόνισε: «Είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση για αυτό το κρίσιμο θέμα και ανησυχώ βαθύτατα για την παρούσα κατάσταση. Είμαι απολύτως αφοσιωμένος στο να εργαστώ σκληρά για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού πυλώνα των κοινωνικών δικαιωμάτων για την κοινωνική ένταξη και ιδιαίτερα για την ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας», κατέληξε.

sofokleousim.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: