Λία Ρογγανάκη*: Ο θρίαμβος της αγάπης για ζωή
1 May 2021
Ξεκίνησαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στην Λάρισα
5 May 2021

Διπλό μήνυμα στέλνει το Πράσινο Κίνημα τιμώντας την Πρωτομαγιά

Τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς τιμά το Πράσινο Κίνημα και οι δυο Συμπρόεδροι του κόμματος Ρία Ακρίβου και Κώστας Καλογράνης και το Πολιτικό Συμβούλιο στέλνουν το κάτωθι μήνυμα: «Η Εργατική Πρωτομαγιά παραμένει μια μέρα τιμής και μνήμης των θυσιών της εργατικής τάξης και διαχρονικό σύμβολο αγώνων και διεκδίκησης. Όπως πριν από εκατόν τριάντα πέντε χρόνια, έτσι και σήμερα οι αγώνες του κόσμου της εργασίας είναι αγώνες για πρόοδο και ευημερία των κοινωνιών.
Σήμερα, είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να προστατευτεί η εργασία, ειδικά με αυτά που σχεδιάζει η κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός Εργασίας, κ. Χατζηδάκης, με το νέο αντεργατικό νόμο που φέρνει τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.
Παράλληλα, μετά τις σοβαρές επιπτώσεις που επέφερε η πανδημία και στην εργασία, θα πρέπει να διασφαλιστούν οι θέσεις απασχόλησης και να υπάρξει ένα πλαίσιο ικανό να υπερασπιστεί τα κεκτημένα δικαιώματα των εργατών. Οφείλει όμως και η πολιτεία να συμβάλει από τη δική της πλευρά στην κατεύθυνση αυτή. Δημιουργώντας ικανές συνθήκες ενίσχυσης της απασχόλησης, παρέχοντας κίνητρα στις επιχειρήσεις που καλούνται να αντέξουν σε μία νέα οικονομική καταιγίδα.
Στη χώρα μας η πολυετής κρίση πλήγωσε βαθιά τον κοινωνικό ιστό, τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
Ας μην ξεχνάμε ποτέ τον αγώνα των εργαζομένων για τη διατήρηση των εργασιακών σχέσεων και τις αξίες που πρεσβεύουν και αποζητούν.
Είναι χρέος απέναντι σε κείνους που αγωνίστηκαν ώστε να δώσουν τέλος σε αδικίες, εργοδοτικές συμπεριφορές και να καθιερώσουν δικαιώματα εργατικά και εργοδοτικά.
Να μην παύουμε να αγωνιζόμαστε για να διατηρήσουμε τα κεκτημένα αλλά και για την περαιτέρω πρόοδο και ευημερία της κοινωνίας μας.
Παράλληλα, ο Μάης δίνει μία ακόμα καλή ευκαιρία να εκπέμψουμε το μήνυμα για περισσότερο πράσινο, ως αντίδοτο στο απέραντο γκρίζο των αστικών κέντρων και κατ’ επέκταση ως κίνηση ατομικής συνεισφοράς στην παγκόσμια προσπάθεια αναχαίτισης της κλιματικής αλλαγής.
Αγωνιζόμαστε για εργασιακά δικαιώματα, κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία και έναν πράσινο πλανήτη για τα παιδιά μας.»

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: