Στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό ο νέος Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Γ. Φασούλας
7 February 2022
Την Κυριακή η εκδήλωση για την Μάχη της Μερίτσας
7 February 2022

Δολοφονία Άλκη: Μιλούν για πρώτη φορά οι γονείς του – «Ας είναι το τελευταίο θύμα της οπαδικής βίας»

Ξεσπούν οι γονείς του 19χρονου Άλκη – «Φτάνει πια. Να κλείσει ο κύκλος αίματος».

Σπάνε τη σιωπή τους οι γονείς του αδικοχαμένου 19χρονου Άλκη, που δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Οι γονείς του νεαρού μιλάνε για πρώτη φορά, μετά την δολοφονική επίθεση από χούλιγκαν του ΠΑΟΚ, εκείνο το μοιραίο βράδυ.

Σκοπός τους, όπως είπαν, είναι να «στείλουμε μήνυμα αγάπης» ενώ παράλληλα, ζήτησαν να δικαιωθούν για τον άδικο χαμό του γιου τους και ευχήθηκαν ο Άλκης τους να είναι το τελευταίο θύμα της οπαδικής βίας στην Ελλάδα.

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα αγάπης. Φτάνει πια. Να κλείσει ο κύκλος αίματος. Η γυναίκα μου με στήριξε και με στηρίζει», είπε ο πατέρας του Άλκη, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ3 μέσα από το σπίτι της οικογένειας στη Βέροια.

«Να σταματήσει, δεν αντέχουμε άλλο, ο Άλκης να είναι το τελευταίο θύμα», είπε από την πλευρά της η μητέρα του. Και πρόσθεσε: «Ο Άλκης αν βρισκόταν τώρα στο σπίτι θα σας έστελνε την αγάπη του, αγάπη προς όλο τον κόσμο».

«Ήταν, είναι ένα εξαίρετο παιδί, ήξερε μόνο να αγαπά τους πάντες και απλώς ζητούσε να αγαπούν ο ένας τον άλλο», ανέφερε η μητέρα του Άλκη. Οι γονείς είπαν επίσης πως θα είναι στο πλευρό του Αλέξη Κούγια προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο

Προθεσμία για να απολογηθούν ζήτησαν και έλαβαν από την 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης οι οκτώ συλληφθέντες για τη δολοφονία του Άλκη. Συγκεκριμένα, αναμένεται να οδηγηθούν εκ νέου στα δικαστήρια την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το ένταλμα που εκδόθηκε εις βάρος τους, σε εκτέλεση του οποίου συνελήφθησαν χθες (Κυριακή), διώκονται -μεταξύ άλλων- για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή.

Μετά την προθεσμία που έλαβαν επιστρέφουν στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Την πόρτα της ίδιας ανακρίτριας θα περάσει από στιγμή σε στιγμή προκειμένου να απολογηθεί ο 23χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, που είχε συλληφθεί πρώτος, λίγες ώρες μετά το φονικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συλληφθέντες «έδειχναν» έναν 21χρονο Έλληνα ως υπαίτιο για τη δολοφονία, ωστόσο η κατηγορία για την ανθρωποκτονία από πρόθεση βαραίνει όλους.

Ο συγκεκριμένος δεν είναι σεσημασμένος και άρα δεν είναι δυνατό, ακόμα, να διαπιστωθεί η ορθότητα του ισχυρισμού αυτού. Θα ληφθούν, ωστόσο, γενετικό υλικό και δακτυλικά αποτυπώματα που θα συγκριθούν με αυτά που βρέθηκαν πάνω στο δρεπάνι.

in.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: