Η τεχνολογία αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας και οι νέες τεχνολογίες προσφέρουν νέους τρόπους διδασκαλίας και μάθησης. Δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη η ειδική αγωγή και εκπαίδευση και οι διαδικασίες ανίχνευσης και αξιολόγησης των μαθητών σε όλες τις βαθμίδες. Ταυτόχρονα, τα νέα ψηφιακά εργαλεία μπορούν να παρέχουν νέες δυνατότητες στους εκπαιδευτικούς για τον σχεδιασμό πιο άμεσων και αποτελεσματικών παρεμβάσεων. Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, φιλοδοξεί να συμβάλει στην εξοικείωση με τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία για την αξιολόγηση και παρέμβαση όλων εκείνων που εργάζονται και εκείνων που επιθυμούν να εργαστούν στην προσχολική και δημοτική εκπαίδευση τόσο στην τυπική όσο και στην άτυπη, ως εκπαιδευτικοί ή ως ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό. Την επιστημονική εποπτεία του προγράμματος, έχει η κ. Σωτηρία Τζιβινίκου, επίκουρος καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Μάθετε περισσότερα εδώ: https://bit.ly/2LNmmGB.
Γραφείο Αρωγής για τις εξ’ αποστάσεως εξετάσεις
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση της διαδικασίας των εξ αποστάσεως εξετάσεων της περιόδου Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, τέθηκε σε λειτουργία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, έως τις 20 Φεβρουαρίου, Γραφείο Αρωγής μέσω τηλεφώνου. Θα είναι διαθέσιμα τα εξής τηλέφωνα:
– Για όλους, στο διάστημα Δευτέρα – Παρασκευή, 8.00 – 20.00 και Σάββατο 9.00 – 15.00
– Για θέματα σύνδεσης στην Πλατφόρμα MS-TEAMS: 24210 74200 (εσωτερικό 4200).
– Για θέματα σύνδεσης στην Πλατφόρμα eclass: 24210 74201 (εσωτερικό 4201).
– Μόνο για Διδάσκοντες για θέματα που αφορούν στην οργάνωση της εξέτασης με MS – TEAMS ή eclass.
– Στο διάστημα Δευτέρα – Παρασκευή 15.30-20.00 και Σάββατο 9.00-15.00: 24210 74202 (εσωτερικό 4202).
– Στο διάστημα Δευτέρα – Παρασκευή 8.00 – 15.30: Επικοινωνία με τον τεχνικό υπεύθυνο του Τμήματος. Στοιχεία επικοινωνίας στον σύνδεσμο https://it.uth.gr/services/tilediaskepsi.
Σεμινάριο
To Εργαστήριο Οικονομικής Πολιτικής και Στρατηγικού Σχεδιασμού (Εργ.Ο.Πολι.Σ.Σ.) του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο «Ελληνοτουρκικές Σχέσεις και Ενεργειακές Εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο», το οποίο θα διεξαχθεί εξ αποστάσεως μέσω 10 δίωρων διαλέξεων. Οι διαλέξεις θα λάβουν χώρα Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα από τις 6 έως τις 8, από την 1η Φεβρουαρίου 2021 έως και τις 3 Μαρτίου 2021.
Το σεμινάριο έχει σκοπό οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με βασικές έννοιες, θεμελιώδεις όρους και διαστάσεις των διεθνών σχέσεων, όπως η ενεργειακή και αμυντική πολιτική και η διεθνής πολιτική οικονομία, με εφαρμογή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τη σύγχρονη γεω-οικονομική αρχιτεκτονική της Ανατολικής Μεσογείου.
Διαδικτυακό συνέδριο
Διοργανώνεται διαδικτυακό συνέδριο στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Συγκαλλιέργεια: μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την αύξηση της παραγωγικότητας, της αποδοτικότητας χρήσης πόρων και της βιωσιμότητας των θερμοκηπιακών καλλιεργειών (CasH)», το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο της «Δράσης Εθνικής Εμβέλειας: Διμερής και Πολυμερής Ε&Τ Συνεργασία Ελλάδας – Γερμανίας» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) (κωδικός έργου: Τ2ΔΓΕ-0893).
Η εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω του προγράμματος MS-TEAMS, έχει στόχο να παρουσιάσει στην επιστημονική κοινότητα και στο ευρύτερο κοινό τα ερευνητικά αποτελέσματα που έχουν προκύψει μέχρι σήμερα από την υλοποίηση του έργου. Οι παρουσιάσεις θα γίνουν στην αγγλική γλώσσα, καθώς στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα όλων των φορέων που εμπλέκονται στο έργο, τόσο από την Ελλάδα (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Agrostis), όσο και από τη Γερμανία (Hochschule Geisenheim University, Phytowelt) και θα μεταδοθεί ταυτόχρονα και στις δύο χώρες.
Το διαδικτυακό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, στις 11.00 ώρα Ελλάδας και θα έχει διάρκεια 3 ώρες. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν εγγραφή για παρακολούθηση του σεμιναρίου μέσω του παρακάτω συνδέσμου https://forms.gle/t56DTtHiCog4tmmN9 μέχρι 2/2/2021.
Η παρακολούθηση της εκδήλωσης είναι δωρεάν, ενώ στους εγγεγραμμένους συμμετέχοντες θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.