Παύλος Πολάκης: Η αιχμηρή ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα για το «όχι» στην τεκνοθεσία και η απάντησή του
8 September 2024
ΣΥΡΙΖΑ: Με 163 «ναι» πέρασε η πρόταση μομφής κατά του Στ. Κασσελάκη
8 September 2024

Δρομολογείται η αξιοποίηση του οικοπέδου του παλιού Κέντρου Υγείας Μουζακίου

Με τα επίσημα εγκαίνια του νέου Κέντρου Υγείας Μουζακίου που πραγματοποιήθηκαν από τον Πρωθυπουργό τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου  επισφραγίστηκε και τυπικά η μετεγκατάσταση της δομής στο νέο κτίριο, τέσσερα χρόνια μετά την καταστροφική επέλαση του Ιανού στο χώρο όπου λειτουργούσε τα προηγούμενα χρόνια.

Το …κλείσιμο αυτού του «κεφαλαίου», ανοίγει πλέον ένα άλλο για το Δήμο Μουζακίου που αφορά την αξιοποίηση του οικοπέδου του παλιού κτιρίου, το οποίο πλέον έχει κατεδαφιστεί.

Όπως μας ενημέρωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Φαν. Στάθης, η συγκεκριμένη οικοπεδική έκταση 3,5 στρεμμάτων μεταξύ της περιφερειακής οδού και της οδού Θεσσαλίας, ανήκει ακόμα τυπικά στην 5η Υ.Π.Ε. Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας και επίκειται η παραχώρησή της στο Δήμο Μουζακίου σε ανταλλαγή με το ακίνητο, όπου κατασκευάστηκε το νέο Κέντρο Υγείας. το οποίο αγοράστηκε από το Δήμο. Το θέμα είναι καθαρά διαδικαστικό όπως ανέφερε ο Δήμαρχος και αναμένεται να τακτοποιηθεί και τυπικά το αμέσως προσεχές διάστημα.

Με την ολοκλήρωση της παραχώρησης θα δρομολογηθεί και η αξιοποίηση της έκτασης ζήτημα που ο Δήμος Μουζακίου έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση μέσω της ιστοσελίδας του, όπου εκπρόσωποι φορέων και πολίτες μπορούν να καταθέσουν πρόταση.

Ήδη, όπως μας ενημέρωσε ο Δήμαρχος κάποιες δεκάδες πολίτες ή εκπρόσωποι φορέων κατέθεσαν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας τις σκέψεις και τις προτάσεις τους για το πως ο χώρος θα πρέπει να αξιοποιηθεί με τις περισσότερες να συγκλίνουν στη δημιουργία ενός πάρκου.

Έτσι με την ολοκλήρωση της παραχώρησης η Δημοτική Αρχή όπως μας τόνισε ο κ. Στάθης θα φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε με την σύμφωνη γνώμη του Σώματος -αλλά και φορέων της περιοχής που θα κληθούν να διατυπώσουν τις απόψεις τους- να συναποφασιστεί η μελλοντική χρήση της έκτασης και να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την εκπόνηση σχετικής μελέτης, ώστε ο Δήμος να μπορεί να διεκδικήσει χρηματοδότηση για την υλοποίησή της.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AD%CE%B4%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%8D-%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%85-%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%B1%CE%BA%CE%AF%CE%BF%CF%85

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: