Παρασκευή (04/11): 62 θετικά rapid tests στην Καρδίτσα, 7 στους Σοφάδες και 3 στον Παλαμά
5 November 2022
Το 2023 η επίσημη μετονομασία του κλειστού γυμναστηρίου Μουζακίου σε "Δημοσθένης Ταμπάκος"
5 November 2022

Δυναμική και συγκινητική επιστροφή για τη Γιορτή Δημοτικού Τραγουδιού (+Φωτο +Βίντεο)

Πανηγυρικό, αλλά και ταυτόχρονα συγκινητικό ήταν το κλίμα  της αποψινής 7ης Γιορτής Δημοτικού Τραγουδιού στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς.

Η δυναμική επιστροφή -μετά από τρία χρόνια Ιανού και πανδημίας -στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας της εκδήλωσης που οργάνωσε η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και τον Δήμο Καρδίτσας, προσέλκυσε στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς πέρα από τους φορείς και πλήθος συμπολιτών μέλη χορευτικών συγκροτημάτων και όχι μόνο που ήθελαν να απολαύσουν μια όμορφη δημοτική βραδιά Ταυτόχρονα όμως η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του σπουδαίου μουσικού Μάριου Σαρακατσιάνου που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα  τον Ιούλιο του 2020, σε ηλικία μόλις 32 ετών, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια συνεργάστηκε στενά και με την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις της, όπως τα Καραϊσκάκεια, καθώς και με πολλούς άλλους φορείς και Συλλόγους της περιοχής και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία.

Για τον αδικοχαμένο καλλιτέχνη μίλησε στο ξεκίνημα της βραδιάς ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας κ. Μαν. Στεργιόπουλος και η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Ε.Π.Σ.Κ κ Ρ. Τσικρικά επισημαίνοντας ότι ο  Μάριος Σαρακατσιάνος ήταν υπήρξε καθηγητής μουσικής, ερμηνευτής παραδοσιακών, δημοτικών, λαϊκών τραγουδιών, γνώστης των μυστικών των παραδοσιακών οργάνων και όχι μόνο, δεξιοτέχνης λαουτιέρης, μαέστρος σε παραδοσιακές χορωδίες φορέων και συλλόγων, ενώ διατηρούσε με τους συνεργάτες του τη σχολή «Μελωδία» στη Λάρισα και γενικά ένας ακούραστος εργάτης του πολιτισμού και της παράδοσης που άφησε έντονο το στίγμα του και έβαλε το δικό του λιθαράκι στο οικοδόμημα του πολιτισμού.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ο βουλευτής κ. Γιώργος Κωτσός ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασ. Τσιάκος και ο Πρόεδρος της Αμφικτυονίας Θεσσαλών Καραγκούνηδων κ. Απ. Φιρφιρής ενώ μήνυμα απέστειλε η βουλευτής κ. Ασ. Σκόνδρα

Ως μια ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς και του έργου του ο κ. Στεργιόπουλος απένειμε τιμητική πλακέτα στον πατέρα του Μάριου που την παρέλαβε εμφανώς συγκινημένος ευχαριστώντας τους διοργανωτές της εκδήλωσης που τιμούν τη μνήμη του παιδιού τους.

Για τον Μάριο Σαρακατσάνο όπως τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του μίλησαν και οι μουσικοί Χρήστος Κιτσόπουλος και  Κώστας Κωστούλης και η τραγουδίστρια Αντριάνα Μόκκα. Ακολούθησε γλέντι με τη συμμετοχή εκτός των προαναφερθέντων και πολλών  ακόμη σμαντικών μουσικών και τραγουδιστών της δημοτικής μας παράδοσης όπως ο Θάνος Ρούμπος στο βιολί, ο Χρήστος Καλαμπούκας στο λαούτο, ο Γιάννης Σερίφης στα κρουστά και οι τραγουδιστές Βασίλης Νταράλας και Χρήστος Αγριόδημος.

Να σημειωθεί ότι σε περίοπτη θέση επι σκηνής καθόλη τη διάρκεια της βραδιάς ήταν το αγαπημένο λαούτο του Μάριου Σαρακατσιάνου.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%AE-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%8D-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: